U trendu

‘Nisam znala da sam trudna sve dok mi lekari u bolnici nisu rekli da upravo rađam ćerkicu’

Eli Džonson, 24-godišnjakinja iz Henhama u Eseksu, patila je od bolova u stomaku od avgusta 2018. i mesecima je obilazila lekare jer su verovali da ima neku vrstu ‘blokade’ u telu.

– Nisam znala da sam trudna dok se nisam porodila, to je smešan deo priče koji se ljudima jako sviđa – rekla je.

– Bila sam na kontracepcijskim pilulama. Pila sam ih svaki dan, pa čak i tokom trudnoće. Zapravo nisam imala nikakve simptome. I dalje sam imala ciklus svakog meseca i nije mi porasta stomak ili nešto slično – objasnila je.

Eli je rekla da je jedini razlog zašto je počela da ide kod lekara bio bol u stomaku, koja joj je izazivao neprijatnost. Zanimljivo je da 24-godišnjakinja tvrdi da je uradila tri testa na trudnoću koji su svi bili negativni i da je imala ultrazvuk na kojem ništa neobično nije otkriveno samo dva dana pre nego što se porodila.

Mama, koja je od tada diplomirala i radi kao administratorka usluga, čak je odletela u Edinburg vikend pre nego što je rodila ćerku Alisiju, koja sad ima tri godine.

Noć pre nego što se porodila, Eli je otišla na večeru i popila nekoliko pića kako bi proslavila bakin rođendan, ali nedugo nakon što je uskočila u krevet oko 22 sata, počela je da oseća užasne bolove u stomaku i leđima.

Nakon što je povraćala sledeća četiri sata, Eli i njena mama pozvale su hitnu pomoć oko 2 sata ujutru i ona je odvezena na hitni prijem gde su joj se bolovi pogoršali.

– Otišla sam da obavim malu nuždu i osetila sam kako mi se svi donji trbušni mišići naprežu i pomislila sam: ‘tu ima nešto, nešto se događa što nije u redu’ – ispričala je za Dejli Mejl.

– Iskreno sam zbog svega mislila da mi creva izlaze iz zadnjice – dodala je.

– Rekla sam im da osećam bol kakav nikad pre nisam osetila. Okrenuli su me na bok i pojavila se njena glava, i tada sam saznala da sam trudna – rekla je.

Lekari su bili toliko zaprepašćeni kada su videli kako izlazi bebina glavica da su čak i oni ‘ustuknuli’ i hitno pozvali babicu.

– Nakon toga telo mi se još jednom jako napreglo i rodila sam – kaže.

Mama je rekla da više ne može da zamisli život bez svoje neverovatne ćerkice, koja sada ima tri godine, i da je podrška koju je dobila nakon što se Alisija rodila bila neverovatna.

– Nisam mogla da verujem šta se događa. Pomislila sam da haluciniram zbog bola, a onda sam dobila to malo čudo pored sebe, pogledala sam joj lice i shvatila da sam mama. I to je bio prvi put da sam nekako u potpunosti poverovala u sve što se izdogađalo – ispričala je.

Alisija je rođena u 5 sati i 40 minuta ujutru 22. decembra 2018. godine, s oko 37 nedelja.

Eli tvrdi da je kontracepcijske pilule uzimala šest godina, a lekari  su joj kasnije objasnili da pilule nisu bile efikasne kako je trebalo da budu, a na drugu stranu da su i dalje regulisale njene hormone zbog čega su testovi pokazivali da nije trudna.

Eli veruje da njena trudnoća nije uočena na ultrazvuku jer je Alisija leđima bila uz Elin kičmeni stub, što takođe objašnjava nesnosne bolove u leđima koje je iskusila tokom porođaja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar