U trendu

Nismo ni svesni koliko je ova hrana štetna za srce, a jedemo je svaki dan

Kada je u pitanju regulacija krvnog pritiska, izuzetno je važno da saznamo koje namirnice treba da izbegavamo.Izdvajamo jela i namirnice koje negativno utiču na vrednosti krvnog pritiska.

1. Zamrznuta jela

Brza su i praktična. Ali su takođe prepuna natrijuma, pa je najbolje da ih izbegavate. Ako vam s vremena na vreme treba nešto brzo, potražite opcije sa 600 miligrama natrijuma ili manje.

2. Slane grickalice

Većina čipsa, krekera i kokica ima visok sadržaj natrijuma. Na primer, porcija običnog čipsa od ima oko 50-200 miligrama. Probajte orašaste plodove, semenke, čips ili perece sa malo ili bez natrijuma kada se pojavi želja.za grickanjem Ili probajte svežu šargarepu ili štapiće celera.

3. Kisela hrana i njihovi sokovi

Kiseli kupus i druga kisela ili slana hrana često sadrže dosta natrijuma. Sok od kiselih krastavaca ima oko 900 miligrama, u zavisnosti od brenda. Pokušajte da ograničite količinu kisele hrane koju jedete.

4. Hleb

Nema slan ukus, ali ipak ima dosta natrijuma. Jedna kriška belog hleba ima između 80 i 230 miligrama.

5. Supa

Ukusna je i izuzetno prija po hladnom danu, ali često ima puno natrijuma. Jedna šolja supe od paradajza može da dostigne od 700 do 1.260 miligrama. Umesto kupovne supe napravite svoju verziju i začinite je biljem i začinima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar