Nosili su ih vladari i kraljice: Ova imena privlače sreću

Olga Romaniv, psiholog i pisac, rekla je koja imena, po njenom mišljenju, sadrže posebnu moć.

Romaniv je izdvojila osam prelepih imena za bebe koja donose sreću u životu. Možda je među njima vaše ili ime vašeg deteta?

Kada birate ime za bebu,  važno je da saznate sve detalje i značenja, kao i da saznate njegovo poreklo.

Na kraju krajeva, značenje imena određuje kakvu energiju ono nosi u sebi, a samim tim i kako će uticati na sudbinu čoveka.

Najsrećnija imena za dečake

Kada se dečak rodi u porodici, roditelji ga vide kao pravog muškarca – hrabrog, odlučnog, ljubaznog i snažnog. Da bi se ove osobine razvile kod deteta, psiholog savetuje da ga nazovete imenom koje nosi energiju plemenitosti i pobede.

Aleksandar

Aleksandar je „branilac“. On je snažan, ljubazan i plemenit sin. Dečaci sa ovim imenom uživaju nesporni autoritet među vršnjacima, a kada postanu odrasli muškarci – među ženama.

Vasilije

Vasilije u prevodu sa starogrčkog znači „carski“ ili „car“. Dečaci sa ovim imenom imaju vrlo snažan karakter, a poznati su po svojoj strpljivosti. Aktivni su, društveni i retko im je dosadno.

Čak i u detinjstvu Vasilije više voli da preuzme inicijativu u svoje ruke i postigne svoje ciljeve. A odrasli muškarci sa ovim imenom poznati su po besprekornom moralnom ponašanju.

Vladimir

Istoričari još nisu odlučili odakle potiče koren ovog imena. Postoje dve teorije: da je starogermansko  i staroslovensko ime. Značenje imena je „ onaj koji vlada svetom“.

Dečaci sa ovim imenom su obično društveno aktivni. A odrasli Vladimir je snažan vođa, čija mišljenja slušaju oni koji ih okružuju.

Ženska imena koja donose sreću

Mnoga ženska imena nose koren muškog imena, čije se značenje i karakteristike takođe ogledaju u sudbini njegovog vlasnika. Ali želite da vaša devojčica bude srećna, nežna i ženstvena u budućnsoti, evo koja imena će joj pomoći da postane upravo takva.

Anastasija

Žensko ime Anastasija u prevodu znači  „besmrtna“ ili „vraćena u život“. Muško ime Anastas, od kojeg Anastasija potiče, danas je zaboravljeno. Ali žensko je postalo veoma popularno.

Devojčica sa takvim imenom moći će da savlada sve poteškoće i iskušenja, koja joj se nađu na životnom putu, sa velikim osmehom.  Odrasla Anastasija je snažna žena koja istovremeno ostaje nežna i puna ljubavi. Takođe, divna je majka!

Marija

Ime Marija u prevodu sa hebrejskog znači dama  „dama“. Po izgledu se može činiti da Mariju u životu prati apsolutna sreća, koju joj je sudbina poklonila. Međutim, ako dobro pogledate, postaje jasno da je cela stvar u tome što Marija sama kontroliše svoju sudbinu.

Veoma je vesela, razigrana i energična. Takva devojka može naći rešenje za bilo koji problem.

Viktorija

Žensko ime Viktorija znači – „pobeda“. To znači da će se u životu male Viktorije, ali i odrasle žene, nizati pobede u svim sferama, ljubavi, karijeri, sportu – u svemu, šta god radila!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.