U trendu

Nova istraživanja razotkrila zašto muškarci nađu „drugu“, a žene „drugog“

Iako se uglavnom pretpostavlja da do preljube dolazi spontano, jer druga osoba „oborila s nogu“ preljubnika, ili su previše popili, ipak, istraživanja pokazuju da nije baš tako.

Druga žena se najčešće zamišlja kao fatalna, koja u trenu zavede muškarca. Istraživanje je pokazalo da je to uvreženo mišljenje veoma daleko od istine, jer je druga žena najčešće neko koga on, a možda čak i njegova žena, već poznaju.

Od 400 muškaraca koji su učestvovali u istraživanju, 27 odsto je priznalo da bi potražili utehu u dugogodišnjoj prijateljici. Manje od 23 odsto  ispitanih bi partnerku potražili u noćnom klubu ili na putu.

Istraživanje govori i da žene ne moraju preterano da brinu da će ih muškarac prevariti kada izađe sa drugarima u provod.

Mada, ne smeju da budu ni preterano sigurne, jer čak 44 posto muškaraca obuhvaćenih istraživanjem priznaje da je prevarilo svoju partnerku, a 55 odsto da je razmišljalo o tome. Ukupno, dolazimo do broja od 99 posto.

Takođe, istraživanje je pokazalo da je 39 odsto žena prevarilo svog partnera, a još 35 odsto je razmišljalo o tome. Ukupno – 74 posto.

Zašto se žene upuštaju u preljubu? Sudeći po rezultatima anketa, 43 odsto tražilo je isključivo fizičko zadovoljstvo, nezadovoljne odnosom u svojim vezama. Čak, 49 odsto žena je izjavilo da sa zvaničnim partnerom „ponekad ili retko“ doživljavaju vrhunac, dok sa muškarcem sa kojim se upuštaju u preljubu, 59 odsto, uspeva „uvek ili većinu vremena“.

Kako prenose mediji, i u ovom slučaju se pokazalo da se 28 odsto žena upustilo u aferu s prijateljem ili osobom koju su poznavale od ranije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.