U trendu

Novinar uhvaćen kako tokom razgovora na Zoomu masturbira

Magazin Njujorker suspendovao je svog dugogodišnjeg kolumnistu Džefrija Tubina nakon što je navodno tokom razgovora preko Zooma pokazao polni organ i masturbirao.

Kako prenose strani mediji, 60-godišnji Tubin za Njujorker piše već 25 godina, a navodno je pokazao polni organ tokom video-poziva između zaposlenih u magazinu i radio stanice WNYC prošle nedelje. Osim toga, radi i kao pravni analitičar na CNN-u gde je uzeo neplaćeno odsustvo nakon afere.

U izjavi koju je dao za Vajs, Tubin se izvinio, rekavši da je mislio da je ugasio kameru tokom incidenta.

Izvinio se svojoj ženi

„Napravio sam sramotnu, glupu grešku, misleći da je kamera ugašena. Izvinjavam se svojoj ženi, prijateljima i kolegama. Verovao sam da me ne vide na Zoomu, da me niko ne vidi“, rekao je.

Video-poziv navodno je bio „simulacija izbora“, a učestvovala su velika imena Njujorkera, Džejn Majer, Evan Osnos, Dželani Kob i Sju Halpern.

Vajs je najpre objavio da je Tubin pokazao polni organ, ali su u međuvremenu dopunili članak s podatkom o samozadovoljavanju. Okolnosti celog događaja nisu baš jasne, ali dve osobe koje su učestvovale u pozivu rekle su da su videle kako Tubin masturbira. Navodno se sve dogodilo nakon pauze u razgovoru.

Navodno je Tubin učestvovao istovremeno u drugom razgovoru, a kad su se nakon pauze opet uključili, videli su ga kako se dodiruje. Potom je napustio poziv i vratio se nekoliko minuta kasnije, nesvestan šta su kolege vidjele. Nije poznato koliko je zaposlenih ukupno učestvovalo u video-pozivu.

Suspendovan do kraja istrage

Predstavnik za medije Njujorkera izjavio je da je Tubin suspendovan do kraja istrage o incidentu. Iako je dosad bio aktivan na Tviteru, od 13. oktobra na toj platformi nije objavio ni slova.

U subotu se pojavio na CNN-u, ali iz te kuće su objavili da je nakon toga tražio neplaćeno odsustvo zbog privatnih razloga.

„Tražio je odsustvo kako bi rešio privatne probleme, a on mu je odobren“, izjavio je portparol magazina.

Tubin je radio u Njujorkeru od 1993. godine, a na CNN-u od 2002.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.