U trendu

O čemu razmišljaju bebe u stomaku: Buduće mame, važno je da ovo znate

Istraživanja su pokazala o čemu bebe razmišljaju dok su u stomaku.

Doktorka Karista Luminari Rozen, autorka knjige „Roditeljstvo počinje pre začeća“, govori o istraživanjima koja su pokazala da bebe i u stomaku imaju emocionalne i intuitivne sposobnosti da osete ljubav svojih roditelja.
„Bebe mogu videti, čuti, osećati, prepoznati ukuse, pamtiti i razmišljati pre rođenja“, kaže doktorka.

Ona takođe navodi i istraživanja koja su pokazala da bebe nakon rođenja mogu prepoznati muziku koju su slušale dok su bile u stomaku.

Prema jednom novijem istraživanju, bebe ne samo da reaguju na glas svoje majke, nego već u stomaku počinju da uče i jezik. Oni tvrde da novorođenče već nekoliko sati po rođenju mogu razlikovati svoj maternji od stranog jezika.

„Najvažnija poruka za mlade mame je da njihove bebe slušaju, uče i pamte tokom zadnjih stadijuma trudnoće. Njihovi mozgovi ne čekaju rađanje da bi počeli da upijaju informacije“, kaže doktorka.

U skladu sa tim, savremeni prenatalni psiholozi tvrde da beba već pre rođenja oblikuje stavove o životu, jer ono što majka misli i oseća utiče na stanje deteta. Čak i dalje od toga, pokazalo se da na bebin razvoj utiče i emocionalno stanje oca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)