Obavezno probajte čokoladnu meditaciju, smiruje živce i oslobađa negativnih misli

Na prvi pogled čokoladna meditacija deluje malo neozbiljno ali je svakako veoma jedna od najugodnijih oblika meditacije. Veoma je dobra za početnike ali i zanimljiva za one koji su već duži niz u tome.

Čokoladna meditacija donosi mnoge od istih prednosti drugih oblika meditacije, ali je možda lakše posvetiti se jer ima ugrađenu nagradu iznad i izvan opštih nagrada meditacije, čokoladu.

Konačno, ako već volite čokoladu i pokušavate da smanjite količinu čokolade koju jedete, ovo možete koristiti kao oblik pažljivog jedenja kako biste sebi pomogli da jedete manje i da se manje stresete sledeći put kada budete uživali u omiljeni čokoladni deserti. Bez obzira na vašu motivaciju, čokoladna meditacija je odlična za učenje.

Evo kako to učiniti. Kako meditirati sa čokoladom:

Uzmite mali komad čokolade preporučuje se mali komad crne čokolade sa velikim sadržajem kakaa, ali možete koristiti šaku poluslatkih čipsa ili šta god imate pri ruci. Ne mora da bude ni veliki komad čokolade u stvari, najbolji je zalogaj ili malo veći.

Opustite svoje telo Nekoliko puta duboko udahnite i poradite na opuštanju mišića da biste opustili telo. Želite da počnete svoju čokoladnu meditaciju što je moguće fizički opuštenije. Zatvorite oči, ako vam je prijatno. Miris, pogled i grickanje Nakon što pomirišete čokoladu i uživate u mirisu, nakon što pogledate čokoladu i zaista shvatite kako ukusno izgleda, konačno možete da zagrizete svoju čokoladu i pustite da se otopi.

Opustite se i prepustite se osećajima lakoće i fokusirajte se na sadašnjost. Ako vam tokom meditacije o čokoladi padnu na um druge misli, nežno preusmerite pažnju na ukuse i senzacije povezane sa čokoladom. Ideja je da ostanete u sadašnjem trenutku koliko god možete. Uživajte u osećaju.

Ne morate da konzumirate velike količine čokolade tokom ove vežbe. U stvari, ako to radite pažljivo, uopšte nećete morati da konzumirate mnogo. Ako ste osetljivi na čokoladu ili imate problema sa šećerom, možete probati sličnu vrstu meditacije sa suvim grožđem ili drugom hranom koja se može bezbedno jesti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.