U trendu

Objavila fotografiju sina, a onda joj jedan čudan komentar promenio život (foto)

Usledila je dijagnoza – sindrom “nečešljane kose”.

Kada je prošlog leta na svom Instagram profilu objavila fotografiju svog najmlađeg sina Loklana, Kejtlin Sempls (33) iz Džordžije je ostala zabezeknuta kada ju je jedan od pratilaca upitao da li njeno dete ima redak sindrom.

Ono što je tom pratiocu upalo u oči bila je dečakova naelektrisana kosa, zbog čega je Kejtlin dečaka odmah odvela na pregled i usledila je dijagnoza – sindrom “nečešljane kose”.

Kako joj je objasnio lekar, reč je o rezultatu nasleđivanja dve kopije genetske mutacije, po jedne od svakog roditelja, koja menja oblik korena dlake, piše “ABC”.

Redak genetski poremećaj dlake karakteriše se kao srebrnoplava ili kosa boje slame i obično se javlja kod dece od tri do 12 godina.

Do sada je zabeleženo samo oko 100 ovakvih slučajeva širom sveta, a za pomenuto stanje ne postoji lek. Dobra vest je da se stanje kose obično poboljša u pubertetu.

“Kosa lako može da mu se zapetlja. Vrlo je krhka i uvek moram da budem oprezna. Zbog toga mu retko perem kosu. Jednostavno nema potrebe, uopšte se ne masti”, navodi majka.

U potrazi za dodatnim informacijama o stanju koje ima njen sin, Kejtlin je otvorila Instagram gde redovno kači njegove fotografije, ne sanjajući da će dečak postati planetarno popularan.

“Često ljudi traže da se fotografišu sa njim. Meni to ne smeta, dok je on srećan”, zaključuje Kejtlin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar