U trendu

Obogatite dom ovim biljkama: Veruje se da privlače novac i sreću, ali samo ako ih stavite u ovaj deo kuće

Prema feng šuiju, biljke imaju veliki energetski uticaj u svakom prostoru. Smatra se da postoje biljke koje mogu da učestvuju energetski u privlačenju željenih stvari u životu.

Ukoliko želite da privuče prosperitet i novac, razmislite da svoj dom osvežite sledećim biljkama,a prema bagua ili pa kua mapi, najbolje mesto za ove biljke je jugoistočni deo stana ili kuće.

1. Bonsai

Bonsai je minijaturno drvo koje se sadi u maloj posudi,a smatra se da ova biljka,koja zahteva malo pažnje predstavlja simbol sreće i bogatsva.

2. Zamija

Zamija je veoma jednostavna za održavanje i baš je pogodna za zatvorene prostorije. Odlična je i za one kojima uzgajanje biljaka ne ide od ruke budući da uspeva u gotovo svim uslovima.

Foto: unsplash.com/anniespratt

3. Afrička ljubičica

Kao i sve druge biljke sa okruglim listovima koje nalikuju kovanicama i afrička ljubičica se smatra simbolom novca i bogatstva i privlači obilje.

4. Sukulentne biljke

Sikulentne biljke pomažu u postizanju finansijskog uspeha i privlače novac. Veoma su popularne zbog jednostavnog održavanja. U pitanju su biljke sa suvim zemljište koje čuvaju vodu u listovima,a neke od njih su krasula, gasterija i konofitum.

Prema narodnim verovanjima, preporučljivo je zakopati novčić u saksiju sa krasulom kako biste privukli obilje.

5. Stablo novca

Prema feng šuiju, ovo stablo privlači bogatstvo i obilje u dom, pa možete da probate i sa uzgajanjem ove biljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.