U trendu

Obratite pažnju ako mislite na svoje zdravlje! Šta se dešava kada koristite proizvode sa isteklim rokom?

Neke stvari imaju svoj rok trajanja, a korišćenje nakon isteka može u nekim slučajevima biti opasno za zdravlje.

Evo nekoliko primera:

1. Malč za baštu: Iako je neophodan za održavanje bašte, njegova efikasnost opada tokom vremena. Preporučuje se da ga zamenite novim svake godine kako biste osigurali optimalne rezultate.

2. Maslinovo ulje: Ovo ulje ima svoj rok trajanja, iako se često misli da je večno. Nakon otvaranja, preporučuje se da ga iskoristite u roku od šest do dvanaest meseci za najbolji kvalitet.

3. Sirće: Iako se tehnički ne kvari, sirće se preporučuje da se koristi u roku od dve godine od otvaranja kako bi se očuvao njegov optimalan kvalitet.

4. Kvasac: Kvasac ima ograničen rok trajanja, posebno nakon otvaranja. Preporučuje se da se otvoreni kvasac iskoristi u roku od četiri meseca za najbolje rezultate.

5. Kiseli krastavci: Iako neotvoreni mogu trajati oko dve godine, nakon otvaranja je preporučljivo da ih konzumirate u roku od nekoliko meseci kako biste uživali u svežem ukusu.

6. Boje za hranu: Boje za hranu mogu izgubiti svoju snagu tokom vremena, posebno gelovi ili paste. Iako su tečne boje za hranu dugotrajne, one sa isteklim rokom trajanja možda neće pružiti tako intenzivnu boju kao sveže.

7. Baštensko zemljište: Baštensko zemljište u vrećama može izgubiti svoju nutritivnu vrednost tokom vremena. Preporučuje se da se koristi u roku od godinu dana kako bi se osigurala optimalna podrška biljkama i njihovo zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.