U trendu

Od ovog pića se ubedljivo najbrže stari

Antiejdž kreme i drugi trikovi protiv starenja mogu da pomognu, ali tu je jedna stvar koju zapravo treba izbegavati ako ne bismo da ubrzamo proces starenja i pojavu novih bora i ako ne bismo da poništimo napor koji ulažemo za mladolik izgled. Onu iskonsku težnju za mladolikim, jedrim i što zdravijim izgledom može prilično da pokvari izbor pića.

Kako prenosi zadovoljna.rs, istraživanja pokazuju da postoji jedno piće od kog se dosta brže stari, a ako ga se odreknete, to može pomoći da zaustavite prerano starenje, piše eatthis.

Ispostavlja se da, kada je u pitanju starenje, nema goreg pića od slatkih gaziranih sokova.

Oni koji ih redovno piju imaju veći rizik od gojenja i određenih bolesti, a istraživanja pokazuju da čak može uticati na telo i na ćelijskom nivou. Sve to doprinosi nezdravijem, bržem starenju.

„Redovno konzumiranje gaziranih napitaka zaslađenih šećerom može vas na kraju dovesti u opasnost od raznih bolesti kao što su gojaznost, bolesti srca, dijabetes tip 2 i još mnogo toga. A pošto se rizik od tih bolesti automatski povećava kako starimo, previše šećera svakako ne pomaže“, kaže dr Ejmi Gudson.

Takođe, studija iz 2021. godine pokazala je da konzumacija slatkih gaziranih sokova ima veze sa promenama u crevnim bakterijama i crevnoj mikroflori, upalama i oksidativnim stresom, a sve to je povezano sa preranim starenjem.

Autori te studije imali su jednostavnu preporuku – zamenite ova pića zdravijim izborom kad god možete i vaše telo će vam biti zahvalno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar