Odaberite lice koje vas najviše plaši: Test psihijatra iz 1935. godine otkriva tamnu stranu vaše ličnosti

Ovaj psihološki test omogućava dublji uvid u skrivene aspekte naše podsvesti, otkrivajući potisnuta osećanja i impulse koji oblikuju naš svakodnevni život.

Sondijev test, poznati neverbalni test projekcije, osmislio je 1935. godine slavni mađarski psihijatar Leopold Sondi, koji je obeležio svoju eru inovativnim pristupima u psihijatriji. Ovaj test ima za cilj da istraži najdublje potisnute impulse osobe na osnovu odbojnosti koju osećaju kada vide određena lica na fotografijama.

Za ovaj test, pažljivo odaberite lice koje vas najviše plaši, a zatim pronađite objašnjenje koje se odnosi na vaš izbor.

1. Sadista

Ako vas ovo lice najviše plaši, psiholozi tvrde da verovatno potiskujete neka neprijatna iskustva iz ranog detinjstva, vezana za autoritativno ponašanje i potrebu za dominacijom. Verovatno ste potisnuli svoje ponižavajuće i uvredljivo ponašanje prema drugima. Ljudi koji biraju ovu sliku su često pasivno-agresivni prema onima koji bi trebalo da budu autoriteti u njihovim životima.

2. Epileptičar

Odabir ovog lica može ukazivati na to da potiskujete veliku količinu besa sa kojim ste se borili u ranom detinjstvu. Impulzivni ste, lako se uznemirite i vrlo lako iznervirate, iako na prvi pogled delujete izuzetno smireno i staloženo.

3. Katatoničar

Ako vas ovo lice najviše plaši, možda ste potisnuli hiperaktivnost iz detinjstva. Danas imate problema da ostanete u kontaktu sa stvarnošću i skloni ste preteranoj mašti. Obično zauzimate čvrst stav da biste prikrili svoje ranjive strane.

4. Šizofreničar

Izbor ovog lica može ukazivati na to da ste potisnuli osećaj teške apatije i ravnodušnosti prema drugima. Iako delujete prijateljski, zapravo se osećate kao usamljenik i verujete da vam drugi nisu potrebni, što rezultira površnim odnosima.

5. Histeričar

Ako vas ovo lice najviše plaši, možda ste potisnuli neverovatnu želju da budete u centru pažnje. Vaša hrana za dušu je bezuslovno odobravanje okoline, a odlikuju vas površne emocije, narcizam i egzibicionizam. Spolja delujete skromno, ali veoma vodite računa o svom izgledu i tome kako se predstavljate svetu.

6. Depresivac

Izbor ovog lica može ukazivati na dubok osećaj krivice, neadekvatnosti i inferiornosti koji vas prati od ranog detinjstva. Spolja delujete vedri i optimistični, ali čim stvari poprime neočekivani obrt, vraćate se u stanje melanholije.

7. Manijak

Ako vas ovo lice najviše plaši, verovatno ste u osnovi previše entuzijastični, otvoreni prema drugima i skloni precenjivanju svojih mogućnosti. Imate poteškoća da se kontrolišete, a vaše ponašanje lako može da preraste u maniju. Spolja izgledate prosečno, pokušavajući da sakrijete svoju ekscentričnost.

8. Disocijativni poremećaj

Izbor ovog lica može ukazivati na to da ste potisnuli želju da vas društvo prihvati kao pripadnika suprotnog pola. U detinjstvu ste možda potisnuli problem identiteta, možda čak i seksualnog. Da biste to prikrili, naglašavate karakteristike pola u kom ste rođeni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.