U trendu

Odeća za samopouzdanje

Nije nikakva retkost da se, kad nismo u najboljem raspoloženju, obučemo u nešto sasvim obično ili i ofucano.

Povremeno nošenje takve odeće ne smeta, ali je ipak bolje što je moguće češće voditi računa o tome da ste u lepoj odeći – to, između ostalog, pomaže i u odnosima sa suprotnim polom, bez obzira na to da li tek pokušavate da privučete nekog ili ste već u vezi.

U čemu je stvar? U tome što neretko određenu odeću mentalno povežemo s određenim raspoloženjem; recimo, vrećasti donji deo trenerke s danima kad se osećamo loše, neraspoloženo, ružno… I onda, svaki put kad obučemo taj komad garderobe, automatski (i potpuno nesvesno) prebacimo se u to stanje svesti kada sebe smatramo neprivlačnim i kada nismo u dobro raspoloženju.

S druge strane, kada provedemo izvesno vreme doterujući se, i obučemo nešto lepo (ne mislimo obavezno na nešto tesno, izazovno i neudobno, odeća može da bude udobna i da nam i dalje lepo stoji), obično se osećamo dobro. A ako to radimo redovno, sebe utvrđujemo u uverenju da naše telo zaslužuje lepu odeću koja će istaći ono što je dobro na njemu, kao i da zaslužuje udobnu, kvalitetnu odeću u kojoj će uživati. Nošenje lepe odeće je jedan od načina da iskažete ljubav prema sebi – ako vi svoje telo ne tretirate s ljubavlju i poštovanjem, kako očekivati da neko drugi to uradi?

Takvo ponašanje prema sebi se onda odrazi i na naše odnose s drugima, kao i na to kako nas drugi vide i kako nas tretiraju. Svakako da nije sve u odeći, ali ponešto ima i u tome. Da i ne spominjemo da će osoba s kojom izlazite, bilo da ste tek počeli, bilo da ste već neko vreme u vezi, ceniti to što ste se doterali, jer time pokazujete ne samo svoj odnos prema sebi već i odnos prema njoj.

Odelo ne čini čoveka, ali može dosta da doprinese tome kako se osećate, i da utiče na to kako se drugi ponašaju prema vama. Zato, čak i onda kada se osećate bezvezno (ili baš zato što se osećate bezvezno), obucite nešto lepo, što vam dobro stoji, i vrlo brzo bi već odobravajući pogledi suprotnog pola mogli da vam poprave raspoloženje, da i ne spominjemo pogled pun uživanja koji vam uputi voljena osoba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar