U trendu

Odgovori na ovih 5 pitanja pomoći će vam da pronađete SREĆU

Sara Džons je životni trener koji savetuje da je za srećan život dovoljno odgovoriti na ovih pet pitanja, piše Dejli mejl.

Za šta ste strastveni?

Poznavati sebe znači znati koje su vaše strasti i svrha i tada ćete moći da ih kanališete u nešto dobro i korisno u svetu. Živeti bezbrižan život u kome zaista poznaješ sebe znači živeti život sa svrhom, tvrdi trener.

Šta te čini srećnim?

Sreća je zaista važna. Ako želite da postignete ciljeve u životu, važno je da ste nečim motivisani i da imate ambicije, a ako ste i srećni, imate potencijal da promenite živote drugih ljudi utičući na njih. Sreća je osećaj koji nastaje kada shvatiš da sve ide kako treba, po planu i kada imaš unutrašnji mir, kaže Sara.

Znate li kako je probuditi se sa osmehom?

Osmeh je zaista ključni sastojak zdravog života. Srećne misli stvaraju sreću i ako razmišljate o stvarima koje vas čine srećnim, odmah ćete se osećati bolje. Samo vizualizacija nečega što vas čini srećnim učiniće da se osećate srećnije. Osmeh je zarazan. Ako zračite pozitivnom energijom, sve će vam se vratiti. Nasmejte se i neko će uzvratiti osmeh. Obradovaćete nekoga i promenićete mu dan. Ponekad male stvari znače mnogo, kaže ona.

Kada ste poslednji put plakali?

Suze mogu biti dobre i uz njihovu pomoć možete izbaciti svu negativnu energiju. Posle ćete se osećati emocionalno očišćeno, kao katarza. Otarasićete se svih negativnih misli koje vam se motaju po glavi. Kada plačete, oslobađate svu negativnost koja se gomilala danima. Osećaćete se slobodnije i lakše.

Da li je vaša čaša polupuna ili poluprazna?

Šta smatrate srećnim životom? Srećan život znači živeti svaki dan sa prihvatanjem i zahvalnošću, davati najbolje od onoga što imamo i misleći da je čaša napola puna. Pokušajte da zadržite pozitivan stav. Na ovaj način će i drugima biti prijatno da se druže, a i vi ćete biti manje nervozni i sačuvati svoje zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar