U trendu

Ogromne kazne: Pazite dobro gde postavljate crevo klima uređaja

Zbog visokih dnevnih temperatura u glavnom gradu klima uređaji rade i danju i noću. Međutim, mnogi nemarni vlasnici rashladnih uređaja crevo sa kondenzovanom vodom sproveli su direktno na trotoar.

Žalbe komšija i prolaznika koji se nađu na meti curenja klima-uređaja na pešačkim zonoma i trotoarima centralnih gradskih ulica, vlasnici bi morali ozbiljno da shvate. Za ovaj prekršaj pojedinac i odgovorni u preduzećima plaćaju kaznu od 5.000 dinara, preduzetnici 25.000, a firme 50.000.

– Klima-uređaj postavlja se tako da se onemogući izlivanje kondenzata na spoljne delove zgrade, susedne zgrade, kao i direktno izlivanje na površinu javne namene, odnosno površinu u javnom korišćenju – navodi se u Odluci o komunalnom redu Grada Beograda. – Crevo za odvod kondenzovane vode ne sme se sprovoditi u oluke, kao ni do same zemlje, odnosno totoara, već nazad u stan, prenose „Novosti“.

3 komentara
 1. Anonimni

  Crevo od klime – nazad u stan, prenose „Novosti“. Da, ali kad i na zgradama sudova, opstina i bilo kojim drugim “drzavnim” zgradama budu vodu vracali u kancelarije.

 2. Anonimni

  Napokon, ali to su izuzetno male kazne. Beograd je unakažen, žuti tragovi vode koja curi na svim zgradama. U mojoj zgradi svi imamo određeno mesto na terasama (nevidljivo sa ulice ) sa odvodnom cevi za vodu, ali samo par nas je to iskoristila, ostali (uglavnom svi provincijalci ) su stavili na fasadu….da se vidi da imaju klima uređaje!!!!

  1. Anonimni

   Napokon?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike