U trendu

Okrenite leđa zoni komfora: Saznajte kako da se prilagodite životnim promenama

Živimo u vremenu velikih neizvesnosti, svakodnevno se suočavajući sa širokom lepezom problema. Da bi smo ih uspešno rešili i poboljšali kvalitet svog života neophodno je da se menjamo i prilagođavamo novonastalim situacijama.

Svaka promena, pa i ona najmanja, je stresna i iziskuje određenu dozu hrabrosti.

Ne treba da budete plašljivi kada su u pitanju promene, ali ne treba ni ići glavom kroz zid. Budite hrabri i strpljivi, prepustite se izazovu koji vam može promeniti život iz korena.

Kada predstoje velike promene, ljudi usled straha ustuknu pred njima, što je i razumljivo. Jer strah od nepoznatog zna da bude velika kočnica.

Ako ste se već odlučili za veliku životnu promenu, poput stupanja u brak, rađanje deteta, promenu životne sredine ili promenu posla, budite svesni i spremni na to da će vam se život znatno promeniti.

Dajte sebi vremena da se postepeno navikavate na nov način života. Ne izlažite sebe ne potrebnom pritisku i ne strahujte.

Na svakodnevne promene, kao što su nova frizura, nov način odevanja, par novih cipela, mnogo se lakše navikavamo i ako čak i one znaju da budu neprijatne i da stvore osećaj nesigurnosti. Međutim, dobre su kao uvertira za lakše prihvatanje velikih promena koje mogu da uslede.

Sve je u glavi i sve je stvar navike. Teško napuštamo svoju zonu mira i udobnosti koju smo izgradili. Teško se odričemo navika koje su se vremenom ustalile i na neki način nas učaurile.

Takav život vremenom postaje jednoličan i sve što radimo, radimo po nekom šablonu, nema adrenalina i dinamike.

Okrenite leđa zoni komfora

Izađite iz čaure i promenite svoj život na bolje. Unesite u njega nove boje, pustite ih da se razlivaju kako žele, neka oboje vaš do tada jednobojan način života.

Idite na mesta na kojima nikada niste bili, upoznajte nove ljude, probajte jela za koje nikada do sada niste čuli, jednom rečju živite za trenutak i radujte se svim srcem onom novom što dolazi.

Ne dozvolite strahovima da vas ograničavaju i usporavaju. Budite strpljivi i uporni, jer se ništa ne može promeniti preko noći, tako se ni mi ne možemo prilagoditi promenama za kratko vreme.

Ne dozvolite promenama da vas izbace iz koloseka, već ih iskoristite da drže vaš voz života stabilno na šinama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar