U trendu

Opra Vinfri: Jedna stvar mi je skroz promenila život!

Opra Vinfri – Kako mi je meditacija potpuno promenila život!
Svima koji žele da razumeju moć meditacije, dubinski osećaj mira i samosvesti, Opra Vinfri preporučuje knjigu koja godinama zauzima mesto na njenom noćnom ormariću – „Tišina govori“, Ekhart Tole.

U svojoj knjizi Tole piše: „Mir je vaša suštinska priroda – unutrašnji prostor ili svest u kojoj se reči percipiraju i postaju misli. Bez te svesti ne bi bilo ni percepcije, ni misli, ni cveta. Vi ste svest koja je prerušena u osobu.“

Sledi Oprina priča o meditaciji:

„Kada se moj prijatelj Fred povredio tokom surfovanja, bio je zabrinut što će narednih 6 nedelja morati da bude neaktivan. Rekla sam mu – Uživaj u slobodnom vremenu. Samo budi sam sa sobom.

Moj prijatelj je godinama jurio, trčao, živeo brzo i skoro nikada nije imao vremena, niti je posvećivao pažnju na tišinu i vlastite misli. Za njega su to bili potpuno strani pojmovi.

„Kada izgubite kontakt sa unutrašnjom tišinom, gubite kontakt sa sobom,“ piše Tole. „Kada izgubite kontakt sa samim sobom, gubite sebe u svetu.“

Ovo osećanje mi uopšte nije bilo strano. Kada izgubite sebe kao jedinku, posebno biće u svetu, počinjete da se opterećujete mislima o tome šta će svet reći, kako će uticati na vaše odluke i dozvoljavate mu da vas blokira i suptilno kreira vaš život. Svet vas stalno opominje kako niste dovoljno dobri, a vi počinjete slepo da mu verujete.

Pravi štit od ove toksične energije i negativnih misli krije se u meditaciji. Meditacija je lek koji pomaže da se oduprete, a najvažniji glas jeste glas vaše svesti.“

Ipak, mnogi ljudi nemaju dovoljno vremena da se prepuste meditaciji, ali Opra savetuje da prvo počnete sa kratkjim meditacijama dok ispijate jutarnju kafu ili se tuširate. Pravi izbor za takvu meditaciju jeste transcendentalna.

Napunite kadu vodom i mirišljavom kupkom, zatvorite oli i osetite miris sapuna, nežan dodir vode i budite zahvalno na ovom predivnom trenutku. Opustićete se, pročistiti od energetskih toksina i ispuniće vas prijatna energija. Ili, tokom buđenja, fokusirajte se prvo na to da li čujete zvuk ptica ili šum vetra.

Sa ovakvim kratkim vidovima meditacije vežbate svoju svesnost, a kada ovo pojačana svest i meditativno stanje postanu vaša svakodnevnica, bićete sve vreme prisutni u sadašnjem trenutku.

Doživećete povišeni nivo energije i svest o vlastitom biću. Bićete svesni svakog trenutka u svom životu i znaćete kako da maksimalno užvate u njemu i iskoristite ga.

Ne dozvolite da vas loše energija blokira – zaštitite se meditacijom!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.