U trendu

Opra Vinfri samo jednom rečenicom otkrila tajnu uspeha

Kad Opra Vinfri, koja je od skromnih početaka i detinjstva u siromaštvu došla do toga da postane jedna od najuticajnijih osoba današnjice i multimilijarderka, kaže ‘u tome je tajna mog uspeha’, možda treba obratiti pažnju na njene reči.

Tajna je, kaže Opra, u ‘moći služenja’. Međutim, ona ne govori da uspeh dolazi iz toga da se služi drugima, već podseća na svoju karijeru i voditeljske dane kada je, tvrdi, u emisiji želela da ugosti samo one ljude za koje je i sama smatrala da imaju što da kažu.

Zato Opra citira autora Gerija Zukava koji govori da morate biti svesni u čemu ste dobri i šta bi trebalo da radite – i tome ‘služite’. Ukratko, govori o samootkrivanju, prenosi 24sata.hr.

Evo njenih saveta kako da radite ono što volite.

1. Uvek verujte u razlog

Verujte u razlog koji stoji za svega što radite. Jer, da biste bili uspešni, morate da verujete da radite nešto smisleno.

2. Prigrlite svoju jedinstvenost

Pronađite svoje talente i dajte sve od sebe da služite svojim ciljevima. Ne bi trebalo da radite svoj posao nepromišljeno, već da aktivno koristite svoje darove.

3. Prvenstveno negujte – sami sebe

Ako sebe stavite na poslednje mesto i ‘izgorite’, ni drugima neće preostati ništa od vas, pa zato prvenstveno pazite na sebe i negujte sami sebe, poručila je Opra za Insider.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.