U trendu

Oprez: Čim dođete u hotel obavezno morate da uradite jednu stvar, a tiče se vašeg WC-a

Stručnjak za putovanja podelio je jezivi razlog zašto bi uvek trebalo da pustite vodu u WC-u u hotelskoj sobi pre upotrebe.

Turistička kompanija eShores razgovarala je s velikim brojem hotelskih radnika, uključujući čistačice, recepcionare i konobare, kako bi podelili neke najbolje savete za goste koji dolaze u hotele. Stručnjaci su kao savet broj jedan naveli puštanje vode po dolasku, kao i kada se vratite u svoju sobu nakon dana provedenog napolju – jer, u toplijim klimama, WC šolja i mesto ispod danske savršeno su mesto za skrivanje insekata i paukova. Zato isperite WC pre korišćenja kako biste izbegli pojavu neželjenih jezivih gmizavaca. I dok smo kod toaleta, kada završite s onim što radite, svakako spustite dasku na šolji pre nego što pustite vodu – a to se ne računa samo kada ste u hotelu, prenosi Net.hr.

Prošle su godine naučnici su upotrebili posebne lasere kako bi videli koliko se daleko šire kapljice iz WC šolje nakon što pustite vodu i može se reći da je to bilo prilično šokantno otkriće.

Oduvek je poznato da se prilikom puštanja vode u WC šolji stvara oblak malih kapljica – poznat kao aerosol – koji može širiti klice. Međutim, istraživač Džon Krimaldi, profesor inženjerstva na Univerzitetu Colorado, rekao je za Business Insider da mu je ‘pala vilica’ kada su prvi put videli snimke eksperimenta jer nije imao ‘nikakvu ideju niti razloga da veruje’ da bi one bile toliko visoke i široke.

Pišući u studiji, istraživači su primetili: „Naši rezultati pokazuju iznenađujuće energičan i brz rast oblaka aerosola iz komercijalnog WC-a i naglašavaju haotičnu prirodu tečnosti koja prenosi čestice.“

Krimaldi je rekao da bi njegov snimak mogao da promeni percepciju ljudi o tradicionalnim toaletima i kaže da je već počeo ‘sumnjičavo da ih gleda’.

Kako biste smanjili širenje, najbolje što možete da uradite je da zatvorite WC dasku, piše Lad Bible.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar