U trendu

Oprez: Znaci da imate toksičnu svekrvu

Sukobi i svađe između svekrva i snaji nisu najčešća tema u filmovima bez razloga. Ovo su naznake da imate toksičnu svekrvu!

Zlonamerni pogledi, komentari i generalno problemi koje može da stvori svekrva jednom mladom bračnom paru, nisu baš zanemarljiva tema. Niko ne očekuje da između ove dve strane sveta cveta beskonačna ljubav, ali malo razumevanja i poštovanja bi dobro došlo, zar ne?

Ako ste u nedoumici da li imate posla sa toksičnom svekrvom ili je i ona samo ljudsko biće koje je imalo loš dan, donosimo vam danas jesne pokazatelje da je u pitanju slučaj broj 1:

Ignoriše lične granice
Primer: izričito ste zatražili od vaše svekrve da na društvenim mrežama ne objavljuje slike vaše dece, ali ona to ipak čini. Ako ste bili vrlo jasni po pitanju nečeg i čak bili u situaciji da se sa njom posvađate na datu temu, jasno vam je sa kim imate posla.

Postavljanje granica odnosno pravila u svakom odnosu je težak i komplikovan zadatak, ali poštovanje tih granica nije ako postoji dovoljno jaka volja.

Nudi neželjene savete
Primer: govori vam kako da slažete donje rublje vašeg supruga, jer ona zna da on to voli da bude na ovaj ili onaj način. Ovakvim ponašanjem ona ne samo da ignoriše vašu ulogu supruge njenog sina, već vas i na izvestan način omalovažava.

Takođe zadirući u vašu intimu, ona želi da bude jednako ako ne i više bitna nego vi.

Pojavljuje se nenajavljena ili otkazuje dolazak
Primer: nakon što vam je javila da neće doći, decu ste odveli kod svojih roditelja i isplanirali sa svojim dragim romantično veče, kad gle ko je na vratima. Bila je naravno samo u prolazu i rešila da ipak svrati.

Pojava na vratima nečije kuće, u nenajavljanom obliku retko kad je dobro prihvaćena. Šta više smatra se vrlo nekulturnim ponašanjem i zapravo težnjom date osobe da sve podređuje svojim planovima.

Kupuje neprikladne stvari vašem mužu
Primer: za rođendan, vaš dragi je od svoje mamice dobio donje rublje, ili odmor za dvoje – od kojih vi niste to drugo već ona.

Postoji neverovatno mnogo poklona koje vaša svekrva može da smisli za svog sina, pored ova dva navedena kojima podriva vas i ponaša se kao da ne postojite.

Kada vam nešto pokloni, očekuje da to stalno nosite

Primer: kupila vam je novi ručni mikser za nes kafu (koji već imate) ili bluzu (koja vam je preširoka) i očekuje da ih uvek koristite i nosite.

Ovakvo ponašanje je klasičan primer manipulacije, jer vam pre svega osoba poklanja nešto što vam ne treba očekujući zahvalnost sa vaše strane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.