U trendu

Oprostite se jednom za svagda sa podočnjacima! Nestaće kao od šale uz samo ovaj trik

U našoj borbi protiv tamnih krugova ispod očiju, postoje brojni prirodni saveznici i pokoji trik koji mogu olakšati ovaj estetski problem. Podočnjaci nisu samo estetski problem, već mogu biti i znak promena u zdravstvenom stanju ili simptom umora. Međutim, postoje načini da se suočimo s njima bez obzira na uzrok.

Krenimo s jednostavnim koracima. Smanjenje vidljivosti tamnih krugova može početi jednostavno – hladnim oblogama. Primena hladne kašičice ili vrećice smrznutog graška umotane u krpu može pomoći u smanjenju vidljivosti krvnih sudova ispod očiju.

Osim toga, tu su i razni proizvodi za negu kože oko očiju koji mogu pomoći. Kreme i serumi koji sadrže sastojke poput kofeina, vitamina K i vitamina C mogu doprineti smanjenju tamnih krugova.

Naravno, ne zaboravimo na važnost sna i higijene sna. Nedostatak sna može učiniti tamne krugove još izraženijim, pa je važno osigurati sebi dovoljno odmora.

Za one koji žele prirodna rešenja, postoje razni kućni lekovi i pokoji trik koji su vekovima korišćeni. Na primer, hladne kesice čaja mogu biti izuzetno efikasne. Osim toga, rendani krompir ili krastavac mogu pomoći u smanjenju nadutosti i upale oko očiju.

Jedan od omiljenih trikova je korišćenje hladnog mleka. Mleko, bogato mlečnom kiselinom i kalijumom, može smiriti osetljivu kožu oko očiju i smanjiti nadutost.

Ako želite nešto jače, možete probati mešavinu bademovog ulja i limunovog soka. Ovo može pomoći u smanjenju zadržavanja vode ispod očiju i doprineti svetlijoj koži.

Na kraju, ne zaboravimo moć paradajza. Paradajz je prirodno sredstvo za izbeljivanje i sadrži antioksidanse koji mogu pomoći u održavanju svetlije kože oko očiju.

Dakle, bez obzira na vaš izbor, postoji niz prirodnih načina i poneki trik da se uhvatite u koštac s tamnim podočnjacima i vratite sjaj vašem licu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.