U trendu

Osećate nemir u svom domu? Ovo magnetski privlači siromaštvo i krade energiju

Primećujete negativnu energiju, nedostatak harmonije i nervozu u svom domu?  Male promene u domu mogu vam doneti pozitivnu enegiju.

Često nismo svesni da su određeni predmeti „energetski vampiri“ koji nam kradu pozitivnu energiju. Da bi u vašem domu zavladao mir i  pozitivna energija, konsultovali smo se sa feng šui stručnjacima. Oni su nam ukazali na 7 loših navika koje donose negativnu energiju i siromaštvo u dom:

1. Isprljana garderoba u uglu sobe

Ovo je prva stvar na koju feng šui stručnjak upozorava kada je primeti u kući. Treba da znate da se na tom mestu odliva  pozitivna energija iz doma. U svakoj porodici treba da postoji prostor gde će se odlagati garderoba za pranje.

2. Cipele ispred vrata

Bez obzira da li su poređane ispred ulaznih ili bilo kojih drugih vrata ovi predmeti su pravi “energetski vampiri” pogotovo ako su prljavi.

3. Hrpa starih novina, papira i knjiga

Ukoliko ih sakupljate, čuvajte ih na policama. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

4. Okrnjeni sudovi

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci.  Korišćenje ovakvog posuđa može uticati na karijeru ili finansije.

5. Prazne tegle soli, šećera i pirinča

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim  nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite  krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.

7. Male porcije pirinča u tanjiru

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po feng šui pravilima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.