U trendu

Ostvarilo se jedno od navodnih proročanstava Babe Vange u 2023. godini: Možda ste ga i osetili

Baba Vanga, legendarna proročica, postala je poznata širom sveta po svojim zastrašujuće tačnim predviđanjima budućnosti našeg sveta. Uprkos tome što je slepa od detinjstva, ova žena uspela je da nekako predvidi niz divljih događaja kroz istoriju.

Njene procene su bile toliko jezivo tačne da su lideri Sovjetskog Saveza tajno tražili njen savet posle brojnih svetskih sukoba  20. veka. Od tada, samo iznenađujuće niskih 15 odsto njenih predviđanja je navodno bilo netačno, što znači da bugarska mističarka ima stopu tačnosti od 85 odsto.

Vanga je mrtva već 27 godina. Međutim, zapisi pre njene smrti ukazuju na događaje koje je videla da će se desiti u godinama koje dolaze. Postala je poznata po svojoj navodnoj „vidovitosti“ nakon što je navodno tačno predvidela ključne događaje kao što su napadi 11. septembra i predsedavanja Baraka Obame i Donalda Trampa.

Navodno je predviđala velike događaje

Godine 1969., navodno je imala viziju smrti Indire Gandi, bivše premijerke Indije, pre nego što je uticajna svetska liderka ubijena 80-ih. Još strašnije je to što je Vanga predvidela sopstvenu smrt šest godina pre nego što je umrla, a njena vizija je čak odredila i datum.

Tvrdila je da će njeno vreme doći 11. avgusta 1996. godine. I eto, bila je potpuno u pravu. Proročica je takođe ostavila navodna predviđanja za svaku od narednih 3.056 godina, uključujući neka zlokobna za 2023. – od kojih se jedno šokantno obistinilo prošle nedelje.

Jedno navodno proročanstvo se obistinilo

Vanga je navodno tvrdila da će Zemlju ove godine pogoditi ogromna solarna oluja, koja bi imala razorne posledice. Navodno proročanstvo se obistinilo jer su prognostičari upozorili da bi ovo trenutno i čudno svemirsko vreme moglo da izazove probleme za internet, radio i GPS usluge, pa čak i da izazove bljesak na nebu koji bi učinio vidljivim aurore.

Fizičarka o svemirskom vremenu dr Tamita Skov rekla je da bi nedavna solarna oluja, poznata i kao ektopija koronalne mase (CME), mogla da poremeti Zemljino magnetno polje – baš kao što je Vanga navodno predvidela. Mnogi ljudi su možda osetili efekte sunčeve baklje ovih dana, ako ne i kroz neobične aurore koje su se pojavile.

I očigledno nemamo o čemu da brinemo u skorije vreme, s obzirom da je Vanga procenila da će se svet navodno završiti 5079. godine, kada njena predviđanja iznenada prestaju, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar