U trendu

Osvojili luksuznu kuću vrednu milione, ali je oduševljenje kratko trajalo

Paru iz engleskog Lestera u Velikoj Britaniji srećka od 25 funta donela je prelepu vilu vrednu skoro tri i po miliona funti, ali posle samo nekoliko nedelja odlučili su da je prodaju jer smatraju da se ne uklapaju u novo bogataško okruženje, a i troškovi održavanja su im previsoki.

Uttam Parmar (58) i njegova supruga Raki (53) prosečan su par iz Lestera. Pre otprilike dva meseca kupili su srećku i osvojili luksuznu kuću u Padstouu u Kornvolu, zajedno s 5,3 hektara zemlje, a među komšijama su im brojne slavne osobe, poput Gordona Remzija.

Vila je postala vlasništvo Parmarovih u avgustu – bez hipoteke, s pokrivenim svim poreskim dažbinama i pravnim troškovima, a par je uz to dobio i 50.000 funti u gotovini koje je trebalo da im pokriju troškove selidbe i smeštaja.

Ali njihovo oduševljenje je kratko trajalo, jer su nakon osam nedelja odlučili da kuću ponude na prodaju za milion više od procenjene vrednosti.

“Nije to za nas. Dugo već živimo u Lesteru i tamo smo savršeno srećni. Ne treba nam kuća za odmor od 4 miliona funti. Zadovoljni smo svojom kućom od crvene cigle i želimo da ostanemo u mirnom mestu Appleby Magna u Lesterširu,” rekao je Parmar.

“To je sjajna kuća na predivnoj lokaciji, ali mi se jednostavno ne uklapamo u novo okruženje bogataša koji tamo žive, a i troškovi održavanja su ogromni i mi ih ne možemo pratiti. Razmišljali smo o tome da se preselimo tamo, ali shvatili smo da nam je preskupo”, rekao je Uttam za Deji Mejl, objasnivši da novac od kuće želi da uloži u kupovinu zemljišta ili manjeg imanja.

Pre nego što su odlučili da prodaju nekretninu, Parmari su tamo proveli kratak odmor, ali na kraju su došli do zaključka da od nje treba odustati.

Uttam, koji već 18 godina radi kao operativni menadžer i ranije je učestvovao u nagradnim igrama, ali tek mu je ovaj nagradni listić doneo veliki dobitak.

“Ranije sam osvojio nekoliko stvari poput televizora i stočića za kafu, ali nisam ni sanjao da ću osvojiti nešto tako neverojatno kao što je ova kuća”, rekao je.

Luksuzna nekretnina osvojila je nagradu za najbolju eko-novogradnju u Kornvolu 2020. godine, a lokalni agenti za nekretnine procenjuju da bi na vrhuncu sezone mogla da se iznajmljuje za 15.000 funta mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar