U trendu

Osvojio 310 miliona evra na lutriji i onda ostao bez svega zbog vrlo bizarne greške

Neverovatna priča dolazi iz Vašingtona, gde je čovek verovao da je osvojio 340 miliona dolara na lutriji, da bi ostao praznih ruku zbog greške na veb stranici igre. Džon Čiks iz Vašingtona kupio je srećku za Pauerbol 6. januara prošle godine, koristeći rođendane svoje porodice da bira brojeve.

Propustio je direktan prenos izvlačenja pobednika koji je održan sutradan, ali je 8. januara proverio veb stranicu. Čiks je bio zapanjen kada je video svoje pobedničke brojeve na ekranu, što ga je navelo da veruje da je sada multimilioner. Čiks je rekao lokalnoj televizijskoj stanici NBC4 da je fotografisao veb stranicu na kojoj su tri dana bili prikazani njegovi brojevi.

Međutim, kada je 10. januara otišao da otkupi svoju kartu kod licenciranog prodavca, otkrio je da se brojevi na veb stranici – oni na njegovoj srećki – ne poklapaju sa onima izvučenim tokom izvlačenja Pauerbola uživo. Čiks je rekao da je zatim otišao u Vašingtonsku kancelariju za lutriju i klađenje da vidi da li još uvek ispunjava uslove za nagradu, ali je glatko odbijen.

Jedan radnik mu je rekao: „Ovaj listić ne valja, samo ga baci u smeće“. Razumljivo, Čiks nije bio impresioniran takvim uputstvom.

„Pogledao sam čoveka. Rekao sam, ‘U smeće?’ „O, da, samo ga baci. Nećeš dobiti nikakav novac. Postoji kanta za smeće“, priseća se on. Čiks je od tada stavio tiket na sigurno i sada tuži Pauerbol i DC lutriju.

Njegov advokat Ričard Evans rekao je da je Čiks na kraju obavešten da je Taoti Enterprises — reklamna agencija koja upravlja veb-sajtom DC lutrije — napravila „grešku“ i objavila pogrešne brojeve.

„Rekli su da je jedan od njihovih izvođača napravio grešku“, rekao je Evans za NBC4. „Još nisam video dokaze koji to potkrepljuju. Evans je tada primetio da „čak i ako je napravljena greška“, Čiks zaslužuje neku vrstu rešenja. Međutim, tokom nekoliko dana ubeđen je da je osvojio devetocifrenu sumu, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.