U trendu

Oteta devojka vozačiu pokazala znak za uzbunu sa TikToka, odmah je spasili

Oteta 16-godišnjakinja iz SAD-a spašena je 4. novembra nakon što je upotrebila međunarodni znak za pomoć koji je naučila na društvenoj mreži TikTok. Bila je u automobilu otmičara Džejmsa Brika (61) i rukom je pokazala signal koje je kreiran za pomoć i prepoznavanje žrtava porodičnog nasilja. Vozač drugog automobila primetio je njen  gest i pozvao policiju.

@mojo.abidi

A missing girl was rescued after using a hand signal she learnt on TikTok to show she was in danger #news #learnontiktok #signalforhelp

♬ Blade Runner 2049 – Synthwave Goose

Signal se sastoji od podizanja dlana, uvlačenja palca i savijanja ostalih prstiju. Palac je „zarobljen“ unutar ostalih prstiju, a signal nalikuje stisnutoj šaci. Osmišljen je kako pomogao kod prepoznavanja porodičnog nasilja.

Devojku, čiji su nestanak prijavili roditelji, uočio je muškarac u automobilu iza Brikovog. Nazvao je policiju i rekao da je ugledao tinejdžerku koja je izgledala kao da je u nevolji. Njenog otmičara uhapsili su policijski službenici iz Kentakija, piše Dejli Mejl.

Nakon što je spašena, devojka je policiji rekla da je oteta iz svoje kuće u Severnoj Karolini i odvezena kroz Ohajo, Tenesi i Kentaki.

Brik je optužen za otmicu i posedovanje dečje pornografije s obzirom na to da je na njegovom telefonu pronađen sadržaj koji maloletnicu pokazuje na seksualan način. Nije poznato da li je reč o otetoj 16-godišnjakinji ili o drugoj osobi. Takođe, potrebno je utvrditi i da li je Brik poznavao svoju žrtvu pre napada i kako je uspeo da je otme.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.