U trendu

Otkrila jednostavan trik kojim je za tri godine uštedela za novi stan

Novozelanđanka Šeri Haui postala je pravi hit na internetu nakon što je podelila jednostavan trik uz pomoć kog je za tri godine uštedela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Fejsbuku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje, piše Večernji list.

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Ouklendu nakon što je za njega štedela samo tri godine. Šeri tvrdi da je potrebno novac koji zarađujete podeliti na tri različita računa:

Prvi je račun za uobičajene troškove poput režija, stanarine, prevoza, nedeljnog džeparca i sl.

Na drugi račun treba prebaciti novac koji planirate da trošite za odlazak kod frizera, kupovinu odeće i obuće, poklone, odlazak kod lekara, dok na treći račun treba odvojiti novac koji želite da uštedite.

– Nemojte biti u iskušenju da s drugog računa trošite novac za namirnice ili obrnuto, važno je da se pridržavate onoga što ste sami odredili – savetuje Šeri koja objašnjava da se na ovaj način ne treba nužno štedeti za stan, već za ono što određena osoba želi, poput putovanja, novog automobila…

Dakle, važno je ‘samo’ da imate dovoljno velika primanja da možete odvojiti novac na tri različita računa. Koliko je to u Srbiji ostvarivo, procenite sami…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (17)