Ova biljka je simbol sreće i dugovečnosti: Veruje se da ćete, ako je posedujete, uneti blagostanje u dom

Danas delimo sa vama dragocene savete koji će pomoći pri izboru „zelenih prijatelja“

Ovo su izuzetno dekorativne biljke, ali i popularne u feng šuiju. Jedinstvene su, lepe i savršene za svaki dom, ali imaju i moćnu simboliku koja može uticati na energiju u vašem prostoru.

Aloja

Aloja vera (Aloe vera) unosi sreću i pozitivnu energiju, a rasteruje loše vibracije. Saksija s alojom mora da ima prvo sloj kamenja, pa peska, pa zemlje.

Ne voli preveliku vlagu, zaliva se pomalo jednom nedeljno, a zimi, u periodu mirovanja, jednom mesečno.

Bambus

„Srećni bambus“ (Dracaena braunii) u kući čuva slogu, a na poslu popravlja međuljudske odnose. Uz to, donosi sreću, napredak i novac.

Inače to nije pravi bambus, samo na njega podseća. Lako se gaji. Malo svetla, povremeno zalivanje i ovaj bambus je srećan

Pašira

Vodeni kesten ili pašira (Pachira aquatica), „drvo novca“, donosi i čuva sreću i blagostanje – „čuvanje“ simbolizuju ispreplitane stabljike. Dobro podnosi suv vazduh, ne zahteva posebnu negu i lako se prilagođava. Samo joj leti smeta direktno sunce.

Krasula

Ako je verovati Japancima, krasula (Crassula ovata) privlači novac, naročito ako se postavi blizu ulaznih vrata. Nije zahtevna, samo treba voditi računa o tome da se zimi, kad je u fazi mirovanja, ne zaliva često. Dovoljno je jednom ili dvaput za celu zimu.

Orhideja

Privlači, kažu, pozitivnu energiju i radost.

Sorte koje ne zahtevaju poseban trud (Phalaenopsis) često se zalivaju u fazi rasta, a ređe u fazi mirovanja. Zimi se čuvaju na svetlu, a leti sklanjaju sa sunca. Uz pravilnu negu, orhideje mogu da cvetaju 2-3 puta godišnje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.