Ova biljka privalči bogatstvo i sreću: Stavite 1 listić u novčanik i gledajte kako se novac gomila

Ova biljka je oduvek povezana sa bogatstvom i srećom

U svetu mode i lepote stalno se susrećemo sa novim trendovima i otkrićima. Ali šta ako vam kažemo da je odgovor na vaše finansijske brige možda već u vašoj bašti ili kuhinji? Da, dobro ste čuli! Ova biljka donosi novac u vaš novčanik!

Oduvek je postojalo verovanje da je ruzmarin prava amajlija koja donosi sreću, štiti od negativnih energija i privlači bogatstvo. I ne, to nije samo mit ili priča starih žena. Ruzmarin se gajio još u 9. veku u kraljevskom vrtu Karla Velikog, koji je verovao u njegova magična svojstva. Dakle – ova biljka donosi novac u vaš novčanik!

Sada zamislite: saksija ruzmarina na vašem prozoru ili terasi. Probudite se svakog jutra i udahnite svež miris ruzmarina, koji ne samo da donosi svežinu u vaš dom, već i obilje u vaš novčanik. A ako želite da odete korak dalje, zašto ne stavite malu grančicu ruzmarina u novčanik? Možda zvuči čudno, ali mnogi veruju da ovaj mali gest može da napravi veliku finansijsku razliku.

A ako ste skeptični, zašto ne biste pokušali? Šta imate da izgubite? Možda ćete sledeći put kada krenete u kupovinu primetiti da vaš novčanik nikada nije prazan. I ako ne zbog ruzmarina, onda zbog vaše odluke da verujete u moć prirode i malo magije.

Na kraju, malo humora: Ako ruzmarin ne uspe, uvek možete da probate detelinu sa četiri lista.

Ruzmarin donosi novac u vaš novčanik

Ruzmarin je zimzelena, žbunasta biljka koja pripada porodici usnatica i potiče sa područja Sredozemlja. Njegove grane su ukrašene nežnim cvetovima raznih boja, od bledo plave do skoro bele.

Ruzmarin je bogat esencijalnim uljem, čiji sastav može da varira u zavisnosti od područja gajenja, sezone i zemljišta. Kao mediteranskoj biljci, potrebno joj je mnogo sunca i toplote za optimalan razvoj njenog eteričnog ulja.

Ruzmarin je poznat po svojim lekovitim svojstvima. Koristi se u narodnoj medicini u razne svrhe, kao što su smirivanje grčeva, podsticanje apetita, ubijanje klica i podsticanje cirkulacije krvi. Takođe je poznato da poboljšava pamćenje, jača i smiruje nerve, aktivira srce i cirkulaciju krvi, pomaže kod raznih problema sa varenjem, prenosi Citymagazine.si.

Zanimljivo je da je ruzmarin uvek povezan sa ljubavlju. U staroj Grčkoj se verovalo da njegov miris oslobađa duh, dozvoljavajući ljubavi da prožme telo. Ruzmarin je tradicionalno bio posvećen Afroditi, boginji ljubavi. Pored toga, ruzmarin je za Rimljane bio simbol regeneracije, nestalnosti i podmlađivanja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.