U trendu

Ova čudotvorna maska sprečava pojavu sedih dlaka i opadanje kose, žene je koriste vekovima unazad

Melasa je prirodni zaslađivač koji se često koristi u pravljenju slatkiša, ali ova čudesna tečnost može doprineti nezi kose.

Ova namirnica je bogata mineralima, poput magnezijuma, gvožđa i kalcijuma, a kako prenose mediji, njenu masku za kosu žene vekovima koriste kao odličan tretman za lepotu.

Stručnjaci ističu da na kosu nikako ne treba stavljati čistu melasu, jer se ona teško skida i neverovatno je lepljiva, što može izazvati suprotan efekat. Melasa se kombinuje sa drugim namirnicama u maskama, a najviše se preporučuje u kombinaciji sa jogurtom, jer ovaj mlečni proizvod sadrži aminokiseline, dobre bakterije, cink i mlečne kiseline.

Nudimo vam recept za masku koja neguje kosu, sprečava opadanje, efikasan je lek protiv proređivanja kose, ispravlja kosu i čini je zdravim!

Sastojci:

  • 50 ml jogurta
  • 2 kašike organske melase
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • 2 kapi esencijalnog ulja ruzmarina

Priprema:

Pomešajte jogurt, melasu i jabukovo sirće dok ne dobijete jedinstvenu smesu, pa dodajte kapi esencijalnog ulja. Umasirajte masku na teme i vrhove, a zatim na glavu stavite kapu za tuširanje ili plastičnu kesu i ostavite masku na kosi oko 10 do 15 minuta. Nakon toga operite kosu šamponom.

Melasu možete kupiti u bilo kojoj dobro snabdevenoj prodavnici zdrave hrane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.