Ova kafa ubrzava metabolizam i topi kilograme, obavezno je probajte! (VIDEO)

Za sve vas koji ste navučeni na kafu, a pridržavate se ishrane s ograničenim unosom ugljenih hidrata, kakve su LCHF ili keto, predstavljamo pravi napitak za početak dana.

Ukusna je, zamenjuje jedan obrok, posle nje ste i siti, i orni, i srećni, a pravi se očas posla. Dovoljno razloga da je probate, zar ne?

Ova masna kafa ili pancir (od engl. Bulletproof) samo je unapređena verzija vaše šolje zadovoljstva. Poenta je da se zdrave masti mešaju sa kafom, što predstavlja zadovoljavajući unos energije koji vam je potreban da počnete nov dan.

Ova kafa koristiće vam kad ste na specijalnom režimu ishrane. U suprotnom, ako je mešate s hranom koja sadrži obilje ugljenih hidrata, imaćete negativne efekte, koji će se odraziti na vašu figuru!

Jedna šolja ovog napitka sadrži oko 75% zdravih masti, ali to nije jedina njena zdravstvena prednost. Ukoliko se odlučite da je isprobate, postoji još nekoliko činjenica koje treba da znate o ovom napitku.

Nemojte preterivati. Jedna ovakva kafa na dan je sasvim dovoljna.  Važno je i da ne koristite, dodaje ona, ovu vrstu kafe kao stalnu zamenu za obrok, već samo povremeno, jer možete biti u gubitku nekih esencijalnih hranljivih materija.

Evo kako da napravite pancir kafu

1 kašika maslaca,

2 kašike kokosovog ulja (organskog, hladno ceđenog),

1 šolja sveže tople kafe bez taloga,

po želji se mogu dodati začini ili prirodni zaslađivači (stevija, med, eritritol)

Priprema

U blender stavite vruću vodu i uključite ga. Voda pomaže da se zidovi blendera zagreju. Onda prospite vodu i dodajte kafu, maslac i kokosovo ulje. Naravno, možete koristiti i štapni mikser, ali ne i žicu za mućenje, jer njome nećete dobiti željeni rezultat, to jest neće biti procesa emulgovanja. Na kraju dodajte, po ukusu, cimet, crnu čokoladu, vanilu, đumbir sa zaslađivačem ili bez njega. Ostavite da blender radi oko jedan minut sve dok se na površini ne pojavi bogata pena kao kod kafe late i – gotovo!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.