Ova mama tvrdi da POSTOJI ČAK 9 VRSTA PLAČA: Evo šta vam beba govori (VIDEO)

Dogodilo vam se sigurno više puta da beba počne da plače, vi je nahranite, ali ona ne prestaje. Zatim joj promenite pelenu, poigrate se sa njom, ljuljate je ili joj pevate, a ona ne prestaje da plače. Jedna mama možda može da vam pomogne. Mlada majka Ana Šilds je na svom profilu na Tiktoku obajvila video u kom je objasnila kako bebe imaju čak 9 vrsta plača i da pažljivim osluškivanjem možete da razumete šta je bebi tačno potrebno. Zvuči gotovo čarobno, zar ne? Ana je bila toliko velikodušna, da je na svoj profil postavila link na kom se nalaze i snimci svakog specifičnog plača bebe, uz objašnjenje šta on tačno znači. Pored toga,  Ana se velikodušno potrudila da zvukove koje beba ispušta pretoči u reči, kako biste bolje razumeli šta vam poručuje.

@annashieldss

NEWBORN CRIES! Trust me on this one #newborn #newbornhack #momlife #newparents #pregnancy #aprilbaby2022 #momtok #momhacks #postpartum #babyboy #momsoftiktok #newbornvlog

♬ New Home – Austin Farwell

“Neh”- gladan sam

Kada je gladna, beba namešta jezik kao da sisa. On se lepi za bebino nepce i zvuk koji izlazi  deluje kao da beba izgovara “neh”.

“Eh” – moram da podrignem

Bebina dijafragma se spušta, a vazduh pokušava da izađe. Glas je poprilično kratak i trzav.

“Ao” – spava mi se

Uz zevanje, usta se širom otvaraju, jezik se spušta i povlači. Ovo je znak da je bebica pospana.

“Eerh” – boli me stomak

Zvuk je promukao, produžen i, tako reći, “skupljen”.  Uz ovaj zvuk, beba će se migoljiti jer njen stomačić muče gasovi koji mogu da stvore jake bolove. U ovoj situaciji se preporučuje da izmasirate bebin stomak.

“Heh” –  neudobno mi je

Beba pokazuje da joj je u nekom smislu neprijatno. Moguće je da joj je prevruće ili hladno, da se pojavio osip ispod pelena koji je svrbi ili da se stvorio čvor na ćebencetu koji je žulja.

“Guen”-  izbijaju mi zubi

Ovaj zvuk je praćen pojačanim lučenjem pljuvačke, a desni se trljaju. Možete joj pružiti glodalicu ili namazati sredstvo protiv bolova.

“Lelaol” – treba mi društvo

Tužno i tiho lelekanje ukazuje na to da je beba usamljena ili da joj je dosadno.

“Ne” – žedna sam

Jezik se suši i lepi za nepce, tako da joj je malo vode ili mleka neophodno

“Ouin” – ništa ne ide kako treba

Celo telo bebe je napeto i ništa ne ide kako treba. Prema Aninim rečima, samo treba da je mazite kako bi se smirila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.