U trendu

Ovaj deo tela mnogi zanemaruju kad se tuširaju, a tu ima najviše bakterija

Mnogi ne obraćaju pažnju na baš sve delove tela kda se tuširaju, iako bi to svakako trebalo. Na neke delove tela čak treba obratiti i više pažnje.

Na pupak bi trebalo obratiti  više pažnje, prema rečima doktora Gerija Goldenberga, briga o njemu je izrazito važna.

Bez obzira na to da li imate uvučen ili ispupčen pupak, u njemu mogu da se nakupe bakterije i prljavština. U pitanju je poprilično prljav deo tela jer u njemu živi oko 67 različitih vrsta bakterija.

Ostaci mrtve kože i tkanine, u kombinaciji sa tim bakterijama mogu da izazovu neprijatan miris, ali i infekcije. Postoji i stanje koje se naziva kamen pupčane vrpce, koji nastaje kalcifikacijom prirodnog sebuma i keratina. Što duže kamen ostane u pupku, veće su šanse da dođe do infekcije, prenosi Objektiv.

Prema stručnjacima, ne morate prati pupak posebno prilikom svakog tuširanja, ali je preporučljivo da to uradite makar dva puta nedeljno.

Doktor Ife J. Rodni kaže da pranje pupka treba da se obavlja nešto drugačije nego kada se radi o ostalim delovima tela.

Najbolje je da nakvasite štapić za čišćenje ušiju u blagi sapun i nežnim pokretima očistite pupak. Ukoliko imate probušen pupak i nosite nakit, razgovarajte sa svojim lekarom o tome kako najbolje da održavate higijenu ovog dela tela.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar