U trendu

Ovaj “prljavi” trik koriste u supermarketima da biste potrošili više para! (VIDEO)

Stručnjak za uštedu novca nedavno je detaljno opisao kako u supermarketima manipulišu kupcima da bi potrošili više novca. Tajna je u tome, kako kaže, da se osnovne namirnice prikriju, dok se one ne tako neophodne ističu u prvi plan.

Džoel Gibson je stekao ogromnu slavu na TikToku jer deli praktične savete i trikove za uštedu novca. U svom najnovijem klipu on je otkrio zašto ne treba da nasedamo na trikove iz supermarketa.

„Da li ste se ikada zapitali kako dizajneri supermarketa manipulišu ljudima da troše više?’, zapitao je Džoel pratioce.

On ističe da su osnovne namirnice kao što su mleko i jaja redovno sakriveni duboko u unutrašnjosti supermarketa, tamo negde pozadi, iza svega. A napred je obično cveće koje je tu da bismo odmah s ulaza osetili prijatnost i udobnost.

Ovo skrivanje osnovnih proizvoda ima jasnu poentu – morate da prođete pored svega ostalog da biste došli do flaše mleka, a tako ujedno dolazite i u iskušenje da kupite još nešto što možda niste planirali i potrošite više.

@joelmgibson

Daily saving 65/365: Don’t fall for the tricks of supermarket designers! Make a list, avoid impulse buys & get outta there! #moneysavingtips #dailysaving

♬ original sound – Joel Gibson

Dakle, ideja je da oni koji bi da u supermarketu kupe samo ono neophodno, recimo, jaja, treba da se probiju do njih kroz hrpu drugih primamljivih artikala. A to automatski znači potencijalno veći prihod za market, a za kupca tanji novčanik…

Džoel je zato zaključio da, ako želite da izbegnete prekomernu potrošnju, trebalo bi da napravite spisak onoga što vam treba iz prodavnice i da izbegavate impulsivnu kupovinu, prenosi dailymail.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.