Ovako je govorio Miša Janketić: Popularnost me je terala u nelagodu

Da ovog momenta podvučem crtu mogao bih da kažem da sam od svog života i karijere dobio mnogo više nego što sam se nadao i nešto manje nego što sam mogao, kazao je Tanjugu glumac Miša Janketić u februaru 2018. godine.

On je tada napomenuo da je mogao da unapredi svoj život mnogo više.

„Čovek u većini izbegava da sabira svoj život i uspehe na kraju svog života, jer sumnjam da ih je mnogo zadovoljnih u tom momentu“, kazao je Janketić.

Slavni glumac je tada govorio da su glumci velika sumnjala, jer stalno razmišljaju o svrsishodnosti onoga čime se bave.

„Tako i ja nakon ovih 60 godina provedenih na sceni. Uvek je moglo bolje bez obzira što su nagrade došle. Nisam siguran da li nemam neku strukovnu nagradu, a iako je i nemam, onda je nisam zaslužio“, kazao je Janketić.

Veliki umetnik je tada kazao da je davao svakoj ulozi sve što je imao i uzimao od nje sve što sam mogao.

„Ta razmena je bila obostrana. Nikada ne mogu reći da bih sada drugačije odigrao neku ulogu nego što sam je odigrao. Tog momenta kada sam stvarao neku ulogu ja sam joj poklanjao sva raspoloživa sredstva. U umetnosti se desi ili ne desi ljubav. Kada je ljubav glumci su blagosloveni“, kazao je Janketić 2018. godine.

Popularnost ga je u dugom nizu godina umetničkog stvaralaštva uvek, kako je govorio terala u nelogodu.

„To čime se ja bavim ne zaslužuje toliku popularnost. Kada mislim o tome shvatam da sam bio veoma srećan, jer sam imao neku vrstu tihe popularnosti. Ljudi mi se jave na ulici, pitaju kako sam, nazovu dobar dan i tako…nije bilo vučenja za rukav…“ govorio je Janketić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.