U trendu

Ove 3 stvari uradite pre spavanja: Mali ritual koji donosi sreću već odmah ujutru!

Ne postoji brz i tačan recept za sreću, jer svaka individua sreću doživljava na jedinstven način. Ipak, mali promenama i jednostavnim i lepim ritualima, možemo učiniti da nas sreća prati iz sata u sat, iz dana u dan.

Evo tri jednostavna rituala pred spavanje koji pomažu da budete srećniji i imate više pozitivne energije koja će se preneti i na naredni dan:

1. Zahvalnost i podsećanje na protekli dan

Prva stvar je zahvalnost: Odvojite par minuta pred spavanje kako biste se zahvalili na danu koji je iza vas, na svim privilegijama koje vam život donosi i što ste učesnik najlepša avanture koja se najprostije rečeno zove život.

Razmišljanje o narednom danu i obavezama koje nas čekaju, može vas uznemiriti i uzrokovati nesanicu. Zato je najvažnije da se pred spavanje podsetite šta vam je sve lepo doneo protekli dan. Zahvalite se na susretu sa prijateljima, ukusnoj hrani, osmehu, pesmi vetra, Suncu i dobrim mogućnostima. Kada počnete da nabrajate stvari na kojima ste zahvalni, shvatićete koliko ste zapravo bogati.

2. Kreirajte sanklapu i izgovorite je naglas

Sankalpa je reč na sanskritu koja najbliže rečeno označava vašu nameru. To je zapravo više ideja za nešto o čemu smo veoma odlučni, sa ciljem da unesemo pozitivne promene u svoj život. Kreirajte jednu sankalpu koja treba da bude prilično kratka i izražena na pozitivan način. Formulišite je tako dfa ukaže da je uspeh već postignut.

Na primer: „Ja sam snažna i zdrava“ ili „Moj život je tačno onakav kakav želim da bude“… Na ovaj način trenirate svoj um da razmišlja pozitivno, bude fleksibilniji u susretu sa promenama i prihvati optimističan stav.

3. Dišite i fokusirajte se na svoje telo

Pored uma, važno je da pred spavanje posvetite pažnju i svom telu i pripremite ga za san. Nekoliko puta duboko udahnite prepuštajući se svojim mislima. Zatim se fokusirajte na nožne prste, pa usmerite pažnju na noge, zatim stomak, ruke, ramena, vrat i glavu. Ne osuđujte sebe zbog emocija koje u tom trenutku osećate. Samo se koncentrišite na svoje telo sve dok ne utonete u san.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.