U trendu

Ove amajlije u vaš život privlače samo dobre ljude i lepe vesti

Uvek je savet da se na proleće obavi veliko čišćenje i sređivanje kuće i stana, kada će se iz njega izbaciti sve što je nepotrebno, pa sa sobom nosi lošu energiju.

A postoje i stvari koje su pravi talismani i zbog toga iz treba uneti u kuću da bi vam donele dobru sreću.

1. Simboli slona

Ovaj budistički i hinduistički simbol ima niz značenja. Naime, slon je simbol majčinstva, plodnosti, sreće i mudrosti. Baš zato što ima mnogo značenja, veoma je važno gde ćete postaviti figuricu slona. A nije svejedno ni kakva će biti. Na primer, slon sa podignutom surlom u dnevnoj sobi privlači sreću.

2. Tamjan

Miris tamjana opušta, a koristi se i za izbacivanje negativne energije. Veruje se da miris tamjana ima moć da neutrališe svaku vrstu negativnosti.

3. Potkovica

Možda i najstariji simbol za sreću ikada. Pominjala se još u starim irskim legendama i bajkama, a postoje mnoga svedočenja da potkovica ima moć da odbije negativne sile i negativne ljude, i drži ih što dalje od vašeg doma. Klasični način da zaštitite kuću jeste da okačite gvozdenu potkovicu iznad ulaznih vrata.

4. Kornjača

Da li znate da je kornjača jedan od omiljenih simbola feng šui stručnjaka? Jedan je od četiri nebeska zaštitnika u koje sledbenici feng šuija veruju, što ga čini veoma moćnim simbolom. Bilo da je oklop kornjače pravi ili je napravljen od veštačkih materijala, veruje se da je moćan čuvar doma i srećna amajlija ako se postavi u blizini ulaznih i zadnjih vrata.

5. Bambus

Još jedan važan simbol, a kod Kineza je ovo sujeverje veoma ukorenjeno. Smatraju da svaka kuća mora da ga ima, a broj štapova koje posedujete ima različita značenja. Na primer, ne treba gajiti niti nekome poklanjati 4 bambusa, jer se ovaj broj prema kineskoj numerologiji povezuje sa nesrećom, čak i smrću.

6. Crvena boja

U mnogim kulturama širom sveta vezuje se za sreću. Obavezno postavite neki crveni predmet u svoj dom. Bilo da je vaza, tepih, draperija, šta god vam se uklapa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.