U trendu

Ove reči svi izgovaramo, a donose nesreću: Izbegavajte ih, odnose vam radost

Reči imaju moć, govore mnogo o vama, utiču an druge, menjaju živote. „Volim dobre, jake reči koje nešto znače.“ – govorila je Luiza Mej Alkot.

Evo nekoliko reči koje treba da izbegavate da koristite ako želite da povećate samopouzdanje:

„Pokušaću“

Na primer: „Pokušaću da to uradim do sledećeg sastanka.“ U ovom kontekstu, „pokušaću“ znači „nisam sigurna da li ću uspeti“. Takođe, ljudi koji su navikli da udovoljavaju drugima kažu „pokušaću“ umesto „ne“. Umesto „poklušaću“ koristite „hoću“ i „neću“ i život će vam zaista biti olakšan.

„Možda“

Na primer – „Možete li to učiniti do petka?“ Ovakvo pitanje budi unutrašnjeg analitičara u svakoj osobi. Razmišljamo šta sve moramo da uradimo i da li imamo slobodnog vremena da završimo dodatni projekat. Paradoksalno, kada vam nedostaje samopouzdanja, ne možete reći ne. Obično kažete „možda…“ u nadi da će ton vašeg glasa naterati osobu da odustane. Samouverena osoba će jednostavno reći „ne“. Uz to, može da doda: „Ali mogao bih to do sledeće srede. Međutim, neće reći „možda“ i rizikovati da sebe preoptereti i da ne stigne u zadatom roku.

„Nikada“

Na primer, „Nikada neće uspeti.“ Samopouzdanje je usko povezano sa kreativnošću. To je spoznaja činjenice da ste u stanju da generišete ideje, otvoreni ste za novemogućnosti i spremni da se oslonite na to, čak i ako još nema odgovora. Dakle, fraza „Ovo nikada neću uspeti.“ pokauzzuej da nećete da tragate za rešenjima i da odsutajete. Na taj način sami sebe blokirate na putu do uspeha.

„Šta ako“

U redu je da analizirate situacije i imate dozu predostrožnosti, ali je potpuno pogrešno da uvek posmatrate ono što sledi u negativnom smislu. Kada sve ide po planu, ne postavljajte sebi piranje „šta ako nešto krene po zlu“. Ovo će vam doneti samo stres i anksioznost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)