U trendu

Ove tkanine oblačite leti – i nećete se znojiti, biće vam ugodno

Za udobno leto

Dobro bi bilo da nosite odeću od ovih tkanina.

Lan

Ugodna tkanina koja bi se slobodno mogla prozvati ‘ventilatorom’ među materijalima. Propušta vazduh do vašeg tela i tako sprečava znojenje. Ima samo jednu manu, lako i brzo se gužva, ali to ionako nije bitno tokom vrućina.

Pamuk

Pravi izbor za letnje vrele mesece. Jedna od najprozračnijih tkanina koje postoje, ne zadržava toplinu i upija vlagu s tela i aktivira njeno isparavanje.

Viskoza

Jedno od najpopularnijih sintetičkih vlakana koje nastaje od ostataka celuloznih vlakana i po hemijskom sastavu vrlo je slično pamuku. Upravo je zbog toga viskoza ugodna za nošenje tokom vrelih letnjih dana.

Svila

Prirodna tkanina koje ‘diše’ i poznata je po tome što se prilagođava temperaturama pa vas tokom zime greje, a leti hladi. Ne podstiče znojenje, ali pošto je tanka i mekana, svila se lako lepi za oznojenu kožu.

Keper

Najčešće se proizvodi od pamuka ili njegove mešavine i smatra se sjajnom letnom zamenom za džins. Ako i tokom vrućina ne želite da odustanete od nošenje dugih pantalona, odaberite modele od kepera jer ćete se u njima osećati ugodnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar