U trendu

Ovih 5 namirnica nikada nemojte naručivati, a evo i zašto

Danas je dostupna dostava ne samo gotovih jela, već i namirnica iz prodavnice. A ako je u pitanju voće ili povrće, dostavljač možda neće imati vremena da bira pa će uzeti prvo što mu padne pod ruku. Ako ne vidi da je voće trulo, takvo ćete i dobiti.

Druga stvar je da se vaša omiljena hrana može pokvariti ili oštetiti za vreme dostave. Zato je dobra ideja izbegavati naručivanje određenih proizvoda, piše Real Simple.

Voće

Bilo koja vrsta voća može se lako uništiti tokom dostave. Zbog toga možda nije najbolja opcija naručiti voće kao što su jagode, breskve, nektarine, šljive dostavom.

Jaja i mlečni proizvodi

Jaja i mlečni proizvodi su poznati po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama. Takođe naručivanje sladoleda je još jedno veliko ne, u suprotnom, doći će vam u tečnom obliku.

Avokado

Svako bira avokado po svojoj želji, neko voli da bude zreo i mekan, a drugi nešto tvrđi za salate. Postoji mogućnost da dostavljač neće obratiti pažnju na ovo i uzeti onaj koji vam neće odgovarati.

Riba

Bez obzira kupujete li prerađenu ili svežu ribu, uvek je najbolje kupite ju u marketu ili lokalnoj ribarnici kako biste bili sigurni da je sveža. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije, prenosi City Magazine.

Meso

Kao i riba, sirovo i prerađeno meso je pod većim rizikom od kontaminacije tokom dostave ako se ne drži na odgovarajućoj temperaturi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.