U trendu

Ovih 5 reči izgovarajte svakog dana i oteraćete sve probleme

Upotreba negativnih reči dovodi do nezadovoljstva i pogoršanja problema.

Sa druge strane, pozitivne reči pojačavaju dobro raspoloženje, pozitivnu energiju i sreću. Savremeni psiholozi su potvrdili vezu između onoga što govorimo i našeg osećaja sebe i sreće.

Reči koje često izgovaramo se, zapravo, talože u podsvesti i izazivaju posebnu reakciju tela, ali utiču i na ponašanje, kao i život uopšteno.

Ovih pet reči će vam pomoći da privučete sreću i rešite se problema – izgovarajte ih svakodnevno.

Sreća

Govorite o njoj, izgovarajte reč sreća, pokažite da je ona prisutna u vašem životu. Na primer, ujutro kad ustanete možete da kažete – „Verujem da će mi se sreća danas osmehnuti“, ili „Svakako ću postići svoju sreću.“

Ljubav

Sposobnost da volite sebe i svet oko sebe je ključ sreće. Podsećajte bliske ljude koliko vam je stalo do njih i nemojte se plašiti da priznate svoju ljubav. Ujutro recite: „Volim ovaj svet zbog njegove lepote i mogućnosti koje mi otvara.“

Blagostanje

Kada nešto verujete da zaslužujete, to vam i dolazi u život. Ako ponavljate svakodnevno da zaslužujete blagostanje i da u vašem životu teče izvor blagostanja, tako će i biti.

Zahvalnost

Ova reč je povezana s empatijom, saosećanjem, verom, dobrotom, zadovoljstvom… Kada ste zahvalni na onome što imate, sreća se okreće ka vama. Ako se fokusirate samo na probleme i ono što nemate, to se gomila, donosi nezadovoljstvo i negativnost. Zato nikada ne zaboravite da kažete reč „hvala“ – bliskim ljudima, srećnim okolnostima, onima koji su vam pružili pomoć, životu, svemu, uvek i svuda.

Nada

Ona podstiče čoveka da skupi snagu i krene dalje i u najtežim situacijama. Što češće izgovarajte „Nadam se najboljem“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.