U trendu

Ovih 7 stvari obavezno radite nakon seksa, koristiće vam!

Nijedna od ovih sedam stvari koje navodi Huffington Post a prenosi rtl.hr nije komplikovana i osigurava seksualno i emocionalno blagostanje.

Odmah u toalet
Verovatno ste čuli da treba da piškite odmah nakon seksa, a to nije bez razloga.

– Obično uvek ističem taj korak. Uriniranjem se izbacuju bakterije ili toksini koji su možda ušli u urinarni trakt tokom seksa, objašnjava Sani Rodžers, seksualni edukator i ambasador Američke organizacije za seksualno zdravlje.

Pored toga, Rodžers savetuje da se nakon mokrenja opere samo genitalije kako bi se sprečio razvoj infekcija.

Nosite pamučno donje rublje
Da, čipkane gaćice su seksi, ali pamuk je luksuz i koža ispod njega diše.

– Pošto je prirodno vlakno, pamuk je hipoalergen materijal, dobro upija znoj i neće iritirati osetljivo genitalno područje, napominje Rodžers.

Mazite se sa svojim partnerom
Postoji razlog zašto je šaputanje jastukom tako lepo iskustvo. Svaki put kada imate seks, oslobađate takozvani hormon ljubavi – oksitocin.

– Stvara osećaj bliskosti, zato je važno da posle seksa razgovarate sa partnerom. To je odličan način da se povežete i stvorite veću intimnost, tvrdi psihoterapeut i seksualni terapeut Chamin Ajjan.

Pojedite nešto
Na kraju krajeva, seks je fizička aktivnost, tako da je normalno da nakon akcije osećate glad. Ne morate da konzumirate ništa teško, dovoljne su čia semenke, omlet, zeleni čaj…

Pijte vodu
Čak i ako vam ne treba voda nakon seksa, ipak je popijte da biste nadoknadili izgubljenu tečnost, elektrolite i povratili energiju.

– Takođe, voda ispire bakterije iz urinarnog trakta, kaže Rodžers.

Dajte sebi kompliment
Lepo je s vremena na vreme čuti kompliment, a trenutak posle seksa je pravo vreme za to.

– Oksitocin je na veoma visokom nivou posle seksa, pa dajte svom partneru kompliment i recite šta vam se kod njega najviše dopalo ili šta volite, kaže Karla Ivanković, savetnica za parove.

Smeh
Humor nikada nije naodmet, čak ni posle seksa.

– Ionako sve izgleda bolje, pa će i najgora šala biti urnebesna. Dajte sebi vremena za intimnost sa partnerom, nemojte samo da bežite jer će se osećati kao da su mu svi brodovi potonuli, zaključuje Ivanković.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar