U trendu

Ovih 9 minuta je ključno za sreću vašeg deteta! Savet koji je oduševio roditelje širom sveta

Sara Martinez, aktivna korisnica TikToka, podelila je svoj sažetak teorije koja je postala viralna na mrežama. Prema njenim rečima, tri ključna trenutka u danu kada bi roditelji trebalo da budu uz svoju decu su: tri minuta nakon buđenja, tri minuta nakon povratka kući iz škole ili vrtića, i tri minuta pre spavanja.

@iamsaramartinez

I always struggle with mom guilt and questioning if i was present enough. If this is true or not, I do find setting aside specific time to be present with my toddler (no phones out, etc) has made a positive impact. #raisingkids #parenting #parentingtips #parentingtip #childpsychology #raisingtoddlers #toddlerparents #toddlermom #presentparenting #toddlermama #raisingchildren

♬ Bloom (Bonus Track) – The Paper Kites

Ova teorija, nazvana „devetominutna praksa“, potiče od neurologa Žaka Panksepa. Sara je naglasila da ovo vreme nije važno samo za one koji su kod kuće već i za zaposlene roditelje, ističući da je to trenutak kada prisustvo roditelja igra ključnu ulogu.

Terapeutkinja Džoen Sidel objasnila je da je ova praksa verovatno povezana s teorijom privrženosti. Ona naglašava da su ovi trenuci rutine i tranzicije, gde je prisustvo roditelja presudno za emocionalni i fizički razvoj deteta.

Ova teorija izazvala je pozitivne reakcije kod mnogih roditelja koji su je primenili u praksi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.