U trendu

Ovih stvari muškarci se najviše boje u ljubavnoj vezi, neće vam nikad reći

Ako spoljni uticaji ugroze muškarčevu snagu ili sposobnost, on može iskusiti teskobu, stres i očajničku želju da povrati kontrolu. Ipak, budući da je malo verovatno da će muškarci podeliti svoje osećaje, tiha teskoba utiče na njihove odnose na neopisive načine.

On želi rešiti, progurati ili odagnati svoje strahove, ali ih ne želi da prizna drugima.

Njegova partnerka može da oseti njegovu zabrinutost, ali možda neće moći uočiti problem, što rezultuje nepovezanošću i nedostatkom razumevanja. Mogla bi pomisliti da je distanciran, da vara, da je nezainteresovan ili još gore.

Ali obično nije tako komplikovano. Samo je zabrinut oko stvari.

Kao oni koji rešavaju probleme, muškarci traže najbrže i najefikasnije načine rešavanja problema, a mnogi misle da je najbolji način da to učine sami.

Ali u tome i leži glavni izazov za zdravu dinamiku odnosa – on to želi rešiti sam i stoga ne uspeva komunicirati, a negova partnerka zna da nešto nije u redu, ali ne zna šta je to i može pretpostaviti da ima neke veze s njom, čak i ako nema.

Ovo je sedam stvari kojih se muškarci najviše boje u vezama

1. Zarađujem li dovoljno novca?
Novac je veliki problem, ali ne radi se samo o gotovini, već o tome koliko veruje da vredi.

Novac predstavlja samovrednost. Percipirana vrednost – od strane sveta, od strane nadređenog, od strane njegove porodice… Sigurnost – za sebe, za svoju porodicu.

Fleksibilnost – životni stil, zbrinjavanje porodice. Postignuće – za sebe i u očima drugih. Buduća razmatranja – koledž za decu, penzija, venčanja, odmori…

Iako žene takođe rade i doprinose tim stavkama, mnogi muškarci će zarađivanje novca i ispunjavanje financijskih obveza smatrati svojom odgovornošću.

Kako možete pomoći?

Ostanite aktivni u financijama. Plaćajte sve račune zajedno, bez obzira ko daje koliko. Zajednički napor znači da oboje rešavate izazove, a stres delite.

2. Jesam li dovoljno postigao u životu?
Muškarci se često osvrću unazadi pitaju se: Šta sam učinio u životu? Koja je moja ostavština? Hoće li me na neki način pamtiti? Je li to ono što želim? Jesam li srećan?

Ova samoprocena dovodi do toga da se pitaju žive li život punim plućima.

Kako možete pomoći?

Razgovarajte s njim o tome bez osuđivanja. Razgovarajte o tome koje su njegove kratkoročne i dugoročne aspiracije, šta želi za sebe, a šta treba od vas da bi to ostvario…

3. Hoću li izgubiti posao?
Posao mu je velika stvar, posebno u teškim ekonomskim vremenima. Ovaj strah navodi muškarce da se usredsrede na svoj posao. Dok usmeravaju svoju pažnju na to, druge stvari pate od nedostatka pažnje – porodica, veza itd.

On to verojatno ne radi namerno, ali to dovodi do toga da se žene pitaju zašto ga više nije briga ili se više ne trudi.

Kako možete pomoći?

Priznajte problem i stres koji ga prati. Podsetite ga da ste zajedno u ovome. Ako vam život baci krivu loptu, bit ćete tu – s njim i za njega. Istovremeno ga nježno podsetite da mu je potrebna ravnoteža. Posao i novac mogu doći i otići … ali vi ste tu i tu treba biti i njegov trud.

4. Starim li?
Muškarci brinu o svojim godinama i privlačnosti. Pronalaženje sedih vlasi, gubitak vida ili stalni umor – te su nesigurnosti kombinacija društvenog pritiska, samoprocjene i osećaja mučne smrtnosti.

Kako možete pomoći?

Kao i vi, on želi znati da ga još uvek smatrate privlačnim. Dajte mu do znanja … i pokažite mu.

5. Gubim li zdravlje?
Bilo da je to rezultat čistog odugovlačenja ili invazivnih testova, mnogi muškarci mrze lekara – sve dok to ne postane nešto što se ne može izbeći. U isto vreme, on je zabrinut…

Kako možete pomoći?

Podsetite ga da ako želi da vidi unuke kako diplomiraju, mora ostati u formi i ići na redovne preglede kod lekara.

6. Je li moja partnerka seksualno zadovoljna?
Ovo pitanje je škakljivo. On želi da zna da radi svoj posao u krevetu, ali ne želi da zna ako ne radi.

Kako možete pomoći?

Razgovarajte s njim nežno. Ako on ne radi nešto što volite, nemojte mu reći što to on radi krivo. Razgovarajte s njim o tome što vas pali. Što zabavnije o ovome razgovarate, manja je verovatnoća da će mu povrediti ego. A dobitak od onoga što volite će se povećati jer će on znati i hteti.

7. Jesam li dobar roditelj?
Ako razmišlja o očinstvu ili je već otac, većina muškaraca brine o svojoj sposobnosti o prenošenju znanja, ali i ne prenošenju loših delova iskustava svojih roditelja i detinjstva. Želi bit uravnotežen, dobar tata.

Kako možete pomoći?

Ne postoji knjiga pravila za roditeljstvo – to je težak zadatak. Razgovarajte s njim o svojim strahovima, jer žene takođe brinu o majčinstvu, i pitajte ga o njegovim strahovima. Deleći slične probleme, oboje možete biti ranjivi.

Najviše od svega, žene trebaju da znaju da su muškarčevi strahovi njegovi strahovi i da ga ništa što ona može učiniti neće naterati da ih preboli. Prvo mora priznati strah, a zatim krenuti na put suočavanja s njima.

Iako ona može stvoriti okruženje koje je sigurno za njega da razgovara o stvarima, ipak je njegov izbor da to učini. Nije njen posao da ga natera na to, nije njezin neuspjeh i ako on to ne učini. Najbolje što može učiniti je da bude tu za njega, prenosi YourTango.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar