Ovo je 1 ključno pitanje koje najbogatiji čovek na svetu postavlja prilikom razgovora za posao: Ono otkriva sve o vama

Najbogatiji čovek na svetu otkriva jedno ključno pitanje koje postavlja na razgovoru za posao, a ono otkriva sve o vama.

Ilon Mask, vodeći čovek Tesle, nije zainteresovan za ukrase na vašem CV-ju ili površne utiske na intervjuu. Umesto toga, on fokusira svoj intervju samo na jedno pitanje koje može da otkrije vašu iskrenost i sposobnost suočavanja sa izazovima.

„Koji su neki od težih problema sa kojima ste se suočili i kako ste se sa njima izborili?“ – to je pitanje koje Mask smatra ključnim. Za njega, odgovor na ovo pitanje daje uvid u vašu sposobnost donošenja odluka u ključnim momentima i vašu reakciju na izazove.

On veruje da detaljan odgovor na ovo pitanje može otkriti vašu sposobnost da rešavate teške probleme i da li ste zaista odgovorni za postignuća na koje se pozivate. To je za njega indikator vaše sposobnosti i karaktera.

Mask naglašava da osobe koje su zaista bili odgovorne za svoja dostignuća mogu detaljno da objasne kako su rešavale probleme, dok će osobe koje su manje odgovorne ili iskrene možda izbegavati detalje ili biti neodređene.

Dakle, umesto da se fokusira na diplome ili prethodne poslove, Mask traži dokaze o vašoj sposobnosti da se suočite sa izazovima i rešavate probleme, jer to za njega govori mnogo više o vama kao osobi i potencijalnom zaposleniku.

(kurir.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.