U trendu

Ovo je 5 jedinih pokazatelja istinskih prijatelja: Sreća vas prati ako imate bar jednog

Zaista je interesantno kako održavanje društvenih veza može imati dubok uticaj na naše mentalno, emotivno i fizičko zdravlje. Bez sumnje, broj pravih prijatelja može biti presudan faktor za naše opšte blagostanje. Sreća vas prati ako imate prave ljude oko sebe

Jedan od ključnih aspekata pravog prijateljstva jeste zadovoljenje određenih potreba u odnosu. Po teoriji transakcione analize, za održavanje zdravih veza bitno je da obe strane budu zadovoljne nekoliko ključnih potreba.

Prva od ovih potreba je potreba za sigurnošću. To znači da u prijateljstvu mora postojati međusobno poverenje i otvorenost, gde svaka strana ima slobodu da podeli svoja osećanja i misli bez straha od osude.

Druga bitna potreba je inicijativa. U svakom odnosu, važno je da obe strane aktivno učestvuju i iniciraju kontakte i aktivnosti. Ova reciprocitet je ključan za održavanje balansa u vezi.

Takođe, potreba za uticajem na drugu stranu je ključna. Uzajamno podržavanje i deljenje saveta su bitni elementi prijateljstva. Ako jedna strana ne uzima u obzir ili ignoriše savete druge strane, to može dovesti do neravnoteže u odnosu.

Potreba za očuvanjem individualnosti je takođe važna. U prijateljstvu, svaka osoba treba da zadrži svoj identitet i autentičnost, bez da se menja ili prilagođava samo zbog druge osobe.

Na kraju, važna je i potreba za izražavanjem ljubavi bez straha od osude. Otvorenost i iskrenost u prijateljstvu su ključni za njegov opstanak i razvoj.

U suštini, prava prijateljstva zahtevaju trud i posvećenost. Važno je da budemo aktivni u održavanju tih veza, negujući ih i pružajući podršku jedni drugima.
Na kraju, kako kaže Ralph Waldo Emerson, najbolji način da imamo prijatelje jeste da budemo prijatelji.

(vijesti.me)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.