U trendu

Ovo je 8 stvari koje vam mama verovatno nikad nije rekla

Kada žena čeka prvo dete, ne može ni da zamisli koliko će joj se život promeniti kad ono konačno dođe na svet. Mešavina radosti, boli, iscrpljenosti i ushićenja samo su deo tog čarobnog putovanja zvanog majčinstvo. Iz perspektive koju dete može imati godinama kasnije, ništa od toga ne mora se činiti stvarno i tako ostaje sve dok ne odraste i samo postane roditelj.

Ako želite da se približite svojoj majci i donekle razumete njena osećanja, ovo su neke od stvari koje vam ona nikad nije rekla:

Plakala je zbog vas

Plakala je kad je saznala da je trudna. Plakala je dok vas je rađala. Plakala je kad je prvi put držala svoje dete. Plakala je od sreće. Plakala je od straha. Plakala je od brige. Plakala je jer ima tako snažna osećanja prema vama. Osetila je svu vašu bol i sreću i delila je s vama.

Htela je taj poslednji komad torte

Ali kad je videla kako ga gledate tim velikim očima i oblizujete se, nije mogla da vam ga ne dâ. Znala je da bi je puno više usrećilo da vidi kako vi uživate i nije bilo sumnje oko toga šta će uraditi.

Bolelo je

Udarci za vreme trudnoće, promene koje je njeno telo pretrpelo i sam porođaj dovoljni su sami po sebi. Tu su još i čupanje, griženje pri dojenju, grebanje malim oštrim noktićima u igri… Mame podnose puno toga za svoju decu, a deo tereta je i fizički bol.

Uvek se plašila

Od prvog trenutka je radila sve što je u njenoj moći da vas zaštiti. Srce joj je snažno lupalo s vašim prvim koracima. Ostala je budna do kasno kako bi bila sigurna da je njeno dete sigurno stiglo kući, budila se rano da vas isprati u školu.

Zna da nije savršena

Ona je svoj najgori kritičar. Zna sve svoje mane i ponekad se mrzi zbog njih. Ipak, najstroža je prema sebi kad ste vi u pitanju. Htela je da bude savršena mama, ali budući da je samo čovek, pravila je greške. Verovatno sebi još uvek pokušava da oprosti zbog njih, piše Index.

Nosila vas je mnogo duže od devet meseci

Bez problema se naviknula na to da te nosi dok posprema, kuva, obavlja kupovinu ili čak spava. Ruke bi joj se umorile, leđa bi je bolela, ali držala bi vas mirno jer je njeno dete želelo da bude blizu nje.

Stavljala vas uvek na prvo mesto

Potrebe deteta majkama su ispred njihovih sopstvenih. Provela bi ceo dan ugađajući vama i zaboravila bi na sve drugo. Budila se ujutro i ponavljala isto. I tako svaki dan.

Sve bi ponovila

Biti mama jedan je od najtežih poslova koje neko može da obavlja i ponekad su dovedene do krajnjih granica. S druge strane, količina radosti koju majka doživljava teško da se može uporediti s bilo čim drugim na svetu. Uprkos svom bolu, tuzi, hroničnom nedostatku sna i stresu koji dolazi s majčinstvom, ona bi to sve ponovila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar