„Ovo je Božije delo“: Dečak se probudio iz kome i tvrdi da je bio u raju (foto, video)

Trenton Mekinli iz Alabame probudio se iz kome samo dan nakon što su njegovi roditelji potpisali dokumente o doniranju njegovih organa, piše BBC.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=564463700603251&set=pb.100011188779215.-2207520000.1525759248.&type=3&theater

Ovaj 13-godišnjak je pretrpeo strašnu povredu glave kad se u martu prevrnula prikolica na kojima se vozio. Lobanja mu je pukla na čak sedam mesta, podvrgnut je brojnim operacijama, otkazali su mu bubrezi, a doživeo je i srčani udar.

Lekari su rekli roditeljima da se dečak neće oporaviti i da njegovi organi mogu spasiti živote petoro druge dece koja čekaju transplantaciju.

Međutim, samo dan pre nego što je trebalo da bude isključen s aparata, a neposredno pošto su roditelji potpisali papir sa odobrenjem za isključenje i transplantaciju organa, Trenton je počeo da pokazuje znake svesti.

Njegova majka, Dženifer Rendl, rekla je da je umro na operacionom stolu posle čega su ga oživljavali čak 15 minuta i da su joj doktori rekli da više nikada neće biti isti.

Očajni roditelji napokon su odlučili da doniraju dečakove organe kako bi barem na taj način osigurali da njihov sin i dalje živi.

– Zbog te odluke ostavili su Trentona na aparatima još nekoliko dana kako bi sačuvali organe. Ali je on tada počeo da se budi. Konačni test njegovih moždanih funkcija bio je zakazan za idući dan, ali umesto moždane smrti, testovi su pokazali aktivnost – rekla je gospođa Rendl.

Trenton sada prolazi kroz naporan proces oporavka ti biće potrebno još niz operacija kako bi mu se sanirala razbijena lobanja.

MIRACLE IN MOBILE: Boy "comes back to life" after parents sign papers to donate his organs

MIRACLE IN MOBILE: Boy begins incredible recovery after parents sign papers to donate his organs. 13-year-old Trenton McKinley suffered severe brain trauma from a dune buggy accident. His family says his brain showed no activity while on life support, until the day before doctors planned to pull the plug.DONATE: https://www.facebook.com/donate/2494425870782039/10204519892592873/READ more details: http://www.fox10tv.com/story/38118879/miracle-in-mobile-boy-comes-back-to-life-after-parents-sign-paper-to-donate-his-organs

Gepostet von Devan Coffaro, Reporter am Samstag, 5. Mai 2018

Ipak, već je uspeo da progovori, ustane i napraviti nekoliko koraka.

– Sećam se da sam udario u beton, da je prikolica zatim pala na mene i posle toga se više ne sećam ničega – rekao je hrabri dečak.

– Počeo je i da čita, rešava i zadatke iz matematike. Sve je ovo jedno veliko čudo – rekla je njegova majka.

– Dok sam bio u komi, mislio sam da sam na nebu. Bio sam na velikom polju i samo hodao ravno. Ovo je božje delo, nema drugog objašnjenja – izjavio je dečak za američke medije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.