U trendu

Ovo je pet osobina ličnosti koje ukazuju da je neko koga poznajete psihopata

Današnje vreme je toliko haotično i turbulentno da nikad ne znamo da li je fina osoba s kojom smo prijatelji ili kolege godinama možda psihopata i uskoro će se pojaviti na naslovnim stranama.

Psihijatar Džalil Muhamed kaže da su psihopate često osobe prgave naravi koje imaju mnogo kratkotrajnih veza ili im nedostaje empatije. Takođe, u detinjstvu mogu biti nasilne prema životinjama i drugoj deci.

@drjaleelmohammed

5 more personality traits of a psychopath. These are all adapted from Hare psychopathy checklist, which is a psychologocial assessment used to assess for psychopathy #psychopath #personality #mentalhealth #psychiatry

♬ original sound – Dr Jaleel Mohammed

„Posedovanje samo jedne od ovih osobina ne čini nekoga psihopatom, ali celokupna slika nečije ličnosti, zasnovana na ovim osobinama, može dovesti do klasifikacije psihopatije“, objasnio je on.

Prvi znak da je neko psihopata je „parazitizam“.

„To znači da osoba ‘pije’ druge, umesto da radi bilo šta za sebe. Na primer, to može značiti da ulazi u vezu kako bi nekoga iskoristila za novac. Takođe, može želeti da drugi obavljaju neke aktivnosti ili poslove umesto njih. Ukratko, psihopate žele da drugi ljudi rade za njih“, rekao je on.

Kao drugo, dr Džalil navodi mrzovoljan temperament.

„Psihopata može biti potpuno normalna, voditi normalan razgovor, a onda eksplodirati zbog sitnice. To je zapravo način na koji psihopata manipuliše drugima“, dodao je on.

„Promiskuitet je i znak psihopatije“, tvrdi psihijatar. Dodaje da psihopate imaju sklonost da se brzo udaju, ali to neće dugo trajati.

Postoji niz ranih problema u ponašanju koji mogu ukazivati na to da se osoba može razviti u psihopatu.

„Znaci psihopatije se ponekad mogu pojaviti tokom detinjstva. Psihopate iz detinjstva mogu biti čudni ili nasilni i agresivni prema životinjama i drugoj deci“, kaže dr Džalil.

Psihijatar je na kraju rekao da je nedostatak empatije veliki znak psihopate.

„Psihopate ne mare za osećanja drugih ljudi. U stvari, ako ikada priđete psihopati da im kažete kako se osećate u vezi sa situacijom, psihopata će vrlo jasno staviti do znanja da ih nije briga. Oni bukvalno imaju milion stvari radije rade nego da slušaju šta mislite ili kako se osećate u određenoj situaciji“, zaključio je on, a prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar