U trendu

Ovo je put do SREĆE u ova teška vremena

Čuveni psiholog daje savete za sreću

Karen Nimo, psiholog i pisac kaže: „Ako ljudi ne vide ništa lepo u budućnosti, gube nadu, a bez nade put do očaja je zagarantovan.“

Svet je srećno mesto, važno je samo naučiti gledati na njega iz pravog ugla. Iako je ova godina bila teška, iz nje treba izvući pouku. Ovo je vreme za razmišljanje, učenje i lični razvoj.

„Svetom vladaju mnogi problemi, klimatske promene, nevidljivi virus, nemiri, ali to ne znači da mu je došao kraj. Uvek je bilo problema, iz godine u godinu oni se jednostavno smenjuju. Uvek će biti teških trenutaka, a sa njima treba naučiti živeti. To je jedini recept za lepši život. Očajavanje ne vodi nikuda“, kaže Karen.

Baš ti teški trenuci su nam neophodni kako bismo nešto novo naučili, o sebi i o svetu oko nas, kako bi nas ojačali i spremili za nove izazove.

Gore se neko zaista trudi da se nama ostvare snovi: Ljudi, uozbiljite se, ne ljutite Univerzum!

„Džejms Altuher ovo vreme naziva „velikim ponovnim pokretanjem sistema“. Ja ono što se dešava nazivam „velikom svešću“. Idealno vreme da shvatimo šta nam je u životu zaista važno.“

„U životu sve zavisi od ugla gledanja. Ako se fokusirate na loše stvari, život će vam biti sumoran, ako pažnju posvetite lepim trenucima, svet oko vas će izgledati kao najlepša bajka. Sve je do nas. Ovo ste sigurno hiljadu puta čuli, ali dobro razmislite o ovim rečima i shvatićete da se u njima nalazi velika istina“, kaže ona.

Na svetu ima toliko dobrih stvari, samo se treba fokusirati na njih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.